SV-ordfører Jan Olsen

Avskjedssøknad: - Helseskadelig

SV-ordfører Jan Olsen har levert en oppsiktsvekkende avskjedssøknad.

TREKKER SEG: SV-ordfører Jan Olsen. Foto: Privat
TREKKER SEG: SV-ordfører Jan Olsen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jan Olsen ble valgt til ordfører i Nordkapp kommune i 2019.

Perioden går ikke ut før høsten 2023, men allerede nå har han søkt om å trekke seg som ordfører og få fritak fra sine folkevalgte verv.

- Over tid har jeg hatt en helseskadelig arbeidssituasjon, skriver ordføreren i et offentlig innlegg på Facebook.

Det var den samiske avisa Ságat som først meldte nyheten onsdag. Til avisa forklarer Olsen at det har vært en politisk konflikt.

- Vanskelig i lengden

Dagbladet har vært i kontakt med Olsen, som har godkjent at Dagbladet siterer Facebook-innlegget.

I innlegget deler SV-politikeren hele søknaden om fritaket, som han ber om at skal behandles ved førstkommende kommunestyremøte 28. juni.

TOMT: Nordkapp kommune forberedte seg på et rekordår for turistindustrien. Slik ble det ikke. Foto / video: Henning Lillegård Vis mer

Han skriver at søknaden sendes med tapsfølelse, sorg og fortvilelse.

- Lenge gikk det greit å late som ingenting, holde ut og tenke at det må roe seg snart. I lengden er det vanskelig forsvare seg mot gjentakende usakligheter, usannheter og mistenkeliggjøring, samt å håndtere provokasjoner, skriver Olsen.

- Lar seg ikke kombinere

Han mener at valgresultatet av ham som ordfører ikke har blitt akseptert, og at det har gjort det til en utfordring å lede møter.

- Jeg skulle mer enn gjerne fullført perioden som ordfører for Nordkapp, men jeg kan ikke ødelegge helsa på det. For min egen del, men også for familien og de andre som er glad i meg og bryr seg om meg, er det viktig at jeg får det bra igjen. Veien dit lar seg ikke kombinere med ordførervervet eller andre folkevalgte verv i Nordkapp, skriver Olsen avslutningsvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer