Avskrevet av Marit

Mimi Kopperud Slevigen (25) fikk sparken på landslaget i februar - men kan paradoksalt nok bli kvinnen som ti måneder seinere bringer EM-gullet tilbake til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FARUM (Dagbladet): - Dette er nok min beste landskamp, og det er utrolig godt å få vist at man duger på dette nivået, sier Mimi Kopperud Slevigen til Dagbladet etter 16 redninger og bare 18 baklengsmål mot Tyskland.

Så seint som i juni var hun avskrevet av landslagssjef Marit Breivik, etter å ha gått ut den tre måneder lange oppsigelsen hun fikk i februar. Da Cecilie Leanger forsvant ut med langtidsskade fikk Mimi en ny sjanse - og siden har hun overbevist om at hun er verdt å satse på.

- Det var synd for Leganger, men flaks for meg. Den enes død er den andres brød. Og bitter som jeg var over å bli vraket, bestemte jeg meg for å bevise at de tok feil. Med mer og bedre trening har jeg utviklet meg mye. Ikke minst taktisk. Det er en personlig revansj å være tilbake, sier Mimi Kopperud Slevigen.

Bestemmer selv

I utgangspunktet var det Heidi Tjugum Mørk som skulle stått mot Tyskland i går. Men på initiativ fra Heidi får keeperne nå lov til selv å bestemme hvem som skal vokte det norske målet. Og Heidi ville at Mimi skulle gjøre det.

- Jeg var sliten etter Spania-kampen fredag og følte meg ikke mentalt klar til å stå. Dessuten sto Mimi to gode kamper mot Tyskland for en uke siden, og fortjente denne sjansen. Hos oss er det ingen første- og andrevalg. Vi er et keeperteam, sier Heidi Tjugum Mørk til Dagbladet.

Mimi svarte med å spille så godt at hun fortjener ny tillit mot Russland i kveld. Men den kampen starter Heidi.

Etter Mimis ønske.

- Jeg har bare to kamper på benken mot Russland, mens Heidi kjenner dem ganske godt. Blant annet har hun møtt flere av dem i Champions League. Det er bare bra at vi kan bytte litt. Sånn er det i Larvik også. Lene Rantala spiller bedre enn meg mot noen, og jeg er bedre enn henne mot andre.

Godt forsvar

Men Mimi kan trygt skjenke forsvarsspillet en ekstra takk også. Etter den tamme og tafatte åpningskampen mot Spania fredag, framsto Norge i en annen og sterkere fasong i går. Igjen var forsvarsspillet tilbake til vanlig standard - og framover sto spillerne i kø for å bidra.

Landslagssjef Marit Breivik hadde ingen problemer med å la keeperne selv få bestemme hvem som til enhver tid skal stå.

- Det viser at de er opptatt av at Norge skal bruke den keeperen som er best. Det er en super holdning, og Heidi coacha bra på sidelinja i dag.

I dag kommenterer hun vrakingen av Mimi tidligere i år slik:

- Vi følte at det var nødvendig, for hun hadde ikke gjort de framskrittene vi ønsket. Hun tok det voksent og har kommet sterkere tilbake, og det er jeg veldig glad for, sier Marit Breivik.

REDNINGSKVINNE: Mimi Kopperud Slevigen overtok målvaktjobben da Heidi Tjugum Mørk ikke ville stå. Og slik fikk Norge en ny yndling.