Avslag for Manson

Massemorderkjendis Charles Manson er nektet prøveløslatelse - for tiende gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynner etterhvert å haste for den aldrende massemorderen. 67 år gamle Manson må vente i fem nye år til neste gang han kan søke om løslatelse på prøve. Det er lite som tyder på at Manson noen gang vil få innvilget sin søknad.

Skuffet

For første gang hadde et medlem fra Sharon Tates familie møtt opp i fengselet da søknaden skulle avgjøres i fengselet i Corcoran i California i går. Søsteren Debra Tate var skuffet over at Manson sjøl ikke møtte.

- Jeg ville likt å gitt ham fred i sjela, den samme freden som jeg har fått, sa Tate til Associated Press etter møtet som endte med avslag for Manson.

Bestialsk

Charles Manson og hans bande skrev seg for evig inn i historien da de i august 1969 satte i gang en velpublisert turne i drap. 9. august ble den høygravide kona til filmregissør Roman Polanski, Sharon Tate, drept i sitt luksuriøse hjem i Hollywood. De ble også fire gjester som oppholdt seg der.

Med de dreptes blod skrev Manson-banden «pig» på ytterdøra før de forsvant.

Banden rakk å drepe ytterligere to mennesker før de ble tatt.

«Helter Skelter»

Den påfølgende rettssaken ble et mediesirkus uten like, der Manson og hans disipler gladelig solte seg i blitsen fra fotografene.

I rettssaken ga Manson et solid inntrykk av å være sinnsforvirret. Han hevdet å være inspirert i Beatles-sangen «Helter Skelter» og at målet med drapene var å skape raseopptøyer.

Den gale mannen gikk alle andre steder enn i glemmeboka. Han har i alle år etterpå vært en høyst levende myte. Da U2 gjorde sin versjon av Beatles-sangen på live-albumet «Rattle and Hum» introduserte Bono sangen med «Here is the song that Charles Manson stole from The Beatles. We're stealing it back!»

Populær

Manson og banden hans ble alle dømt til døden, men straffen ble omgjort til livsvarig da staten California opphevet dødsstraffen i 1972.

Charles Manson sitter stadig på enecella si i Corcoran-fengselet, i avdelingen for særlig farlige forbrytere. Og han får stadig en jevn strøm av fan-post fra satanister og andre skrudde sjeler fra hele verden. Mannen med det sjøl-inngraverte hakekorset i panna blir av disse betraktet som ondskapens yppersteprest.

<B>STILL CRAZY...</B> Det er lite som tyder på at Charles Manson friskner til i hodet etter som åra går. Legg merke til det sjøl-inngraverte hakekorset i panna.