Avslår felling av ulv i Rendalen

De seks ulveungene får leve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøverndepartementet har avslått en klage fra Vestkjølen beitelag i Rendalen, og dermed stadfestet at ulveparet i Osdalsreviret skal få leve.

Beitelaget klaget i februar i år på et vedtak i Direktoratet for naturforvaltning (DN) om ikke å tillate jakt på ulvene i Osdalen i Rendalen kommune.

I mellomtiden har ulveparet fått valper, og det vakte oppsikt da hytteeiere i Renådalen søndag kveld tok bilder som dokumenterer at Osdalsparet har fått minst seks valper.

DN avslo allerede i januar søknaden om skadefelling.

Miljøverndepartementet skriver i sin avgjørelse på klagesaken at vedtaket er fattet ut fra bestandssituasjonen for ulv og ut fra det framtidige skadepotensialet.

«Ulvene i Osdalsreviret befinner seg i et område med lite skader, kun tre sauer er registrert tatt av ulv innenfor reviret sommeren 2007. Det er per dags dato ikke registrert ulveskader på sau i beitesesongen 2008», skriver departementet i et brev datert 1. juli.

(NTB)

FRYKTER ULVEVALPENE SKAL DREPES MED GIFT: Leder i Norges Miljøvernforbund, Kurt Oddekalv, mener at de seks småulvene må voktes over i sommer, for ikke å bli tatt av krypskyttere eller forgiftet. Foto: BJØRN SANDBERG
FRYKTER ULVEVALPENE SKAL DREPES MED GIFT: Leder i Norges Miljøvernforbund, Kurt Oddekalv, mener at de seks småulvene må voktes over i sommer, for ikke å bli tatt av krypskyttere eller forgiftet. Foto: BJØRN SANDBERG Vis mer
Avslår felling av ulv i Rendalen