Avslo bud på 14,5 millioner kroner

Luksushytta «Twisted Cabin» på Kvitfjell har blitt forsøkt solgt i fem år.

PRISRAS: Denne hytta, som betegnes som The Twisted Cabin, har ligget ute for salg i fem år. Selgerne avslo nylig et bud på 14,5 millioner kroner. Foto: Finn.no
PRISRAS: Denne hytta, som betegnes som The Twisted Cabin, har ligget ute for salg i fem år. Selgerne avslo nylig et bud på 14,5 millioner kroner. Foto: Finn.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): For fem år siden ble en arkitekttegnet hytte på Kvitfjell lagt ut for salg for 20 millioner kroner. Siden den gang har hytta, som er omtalt i en rekke interiørblader, vandret ut og inn av Finn.no med stadig lavere prisantydning og høyere «brentfaktor». Siste prisantydning var etter det Kapital erfarer på 17,5 millioner kroner, et priskutt på rundt 13 prosent fra opprinnelig prisforlangende.

Det har nå nylig kommet inn bud på hytta. I begynnelsen av desember tikket det inn et bud på 14 millioner kroner til megler Pål Thomas Trøseid i Privatmegleren på Lillehammer. Et par dager senere tikket det inn et nytt bud på 14,5 millioner kroner. Størrelsen på det siste budet tilsvarer et prisras på nesten 30 prosent sammenlignet med hyttas opprinnelig prisantydning på 20 millioner kroner.

- Det er riktig at det kom inn bud på 14,5 millioner kroner, men dette er avslått av selger, skriver Trøseid i en e-post til Kapital.

Det var kun én budgiver, og budet er det høyeste som hittil har kommet inn. Likevel står selger fast ved at budet er for lavt. Megleren hevder at han ikke vet eksakt hvor mye selger vil ha for hytta.

- Det må vesentlig opp for at det skal være av interesse for selger. Det var én budgiver. Budet er det høyeste så langt, forteller Trøseid til Kapital.

«Selger» er fem personer som kjøpte en tomt på Kvitfjell for 3,2 millioner kroner i 2009. Den ligger på vestsiden av Kvitfjell og har adresse Kvitfjelltoppen 86. Ifølge Kapital fikk de prisbelønte Jarmud/Vigsnæs arkitekter til å tegne den spesielle hytta, som fikk navnet Twisted Cabin etter formen på bygget. I 2012 ble eiendommen lagt ut for salg med en prisantydning på 19,9 millioner kroner. I forbindelse med artikkelserien Kapitals rikingsafari på fjellet skrev Kapital at verdien av den trolig ligger på rundt 15 millioner kroner.

- Vi har meget god etterspørsel etter hytter på Kvitfjell og spesielt Kvitfjell vest. Det er økende etterspørsel etter hytter i høyere prisklasser, hevder Trøseid.

Etter det Kapital kjenner til er prisrekorden på Kvitfjell 15,9 millioner kroner. Den ble satt da legeparet Cathrine Wold Knudsen og Kim Alexander Tønseth, kjøpte et tun rett ved bakken av Kvitfjell Vest-utbygger Gunnar A. Jenssen for snart to år siden. Jenssen ville opprinnelig ha 20 millioner kroner for stedet.

Andre økonominyheter:

Bitcoin falt og falt - ripple eksploderte
Seks bøker å lese hvis du vil bli rik
​Hegnar: Et grotesk forslag