Avslørende biografi om Røkke

- Kjell Inge Røkke er ikke noen vanlig norsk milliardær. Han er ikke typen som tjener millioner mens han har med seg matpakke med knekkebrød og geitost på jobben. Røkke bruker penger på seg selv og vil gjerne vise fram det han har kjøpt. Er han opptatt av fotball, kjøper han like godt et helt lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV2-reporteren Gunnar Stavrum er i full gang med å skrive den første biografien om finansmannen Kjell Inge Røkke. Det blir en såkalt ikke-autorisert biografi, altså en bok der hovedpersonen selv ikke får avgjørende innflytelse på det endelige produktet.

- Men jeg er selvsagt interessert i å snakke med Røkke og få hans versjon av sin egen historie, sier Stavrum. - Jeg har begynt på dette prosjektet uten noen fastlåst oppfatning av hvem Kjell Inge Røkke er.

- Hvilket bilde har du av ham foreløpig?

- Røkke er i hvert fall en suveren norgesmester i å komme fra intet og bli steinrik fort. Han er allerede en av Norges mektigste næringslivsledere. Han er ikke Norges rikeste mann, men er god for tre milliarder kroner. Han kan når som helst bygge tre operaer eller grave sin egen tunnel gjennom Gamlebyen.

- Hva slags kultur står han for?

- Han er en typisk self made oppkomling. Men han har ikke opprinnelig vært noen japp. Han tjente penger på noe han kunne, nemlig fiskeindustri. I dag tjener Røkke penger på å flytte papirer. Han har altså utviklet seg til å bli en japp. I mange år har han beveget seg i miljøer der du må være steinrik for å kunne delta. Han vet at der han ferdes, er man det man eier. Røkke deler ikke erfaringen fra familier som har vært rike gjennom generasjoner og som nyter sin formue i stillhet. Røkke har et personlig pengeforbruk som er uten sidestykke, selv i rikmannskretser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer