Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avslørende dagbøker

Uday Hussein spionerte på faren. Dagbøker kan avsløre skrekkregimets venner i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk etterretningstjeneste har fått hånd om flere dokumenter Saddam Huusseins brutale og forfengelige sønn samlet om faren og politiske motstandere, skriver The Times.

Diktatorsønnen insisterte i årevis på at alle hans beslutninger ble nøye nedtegnet. Enten de dreide seg om politikk eller hvilke videofilmer medhjelperne skulle skaffe.

Da regimet gikk i oppløsning sikret amerikanske og britiske soldater seg en rekke dokumenter før irakere på røvertokt stakk av med dem.

Ifølge avisa bekrefter protokollene at Uday tok sjansen på å etablere et nettverk av forretningsforbindelser i direkte konkurranse med Saddam.

Eldstesønnen skal ha plassert spioner i farens kontor. Han spilte politiske motstandere ut mot hverandre og skal ha brukt drap og tortur for å skremme egne familiemedlemmer.

Udays dagbok avslører visstnok at han hadde kartlagt Saddams utenlandske forretningsforbindelser, kontakter som ble brukt for å omgå FNs økonomiske sanksjoner. Disse opplysningene kan bidra til avslører Saddams hjelpere i Storbritannia og andre land, mener Times.

ETTERLYST: Uday Hissein er hjerteress i kortstokken med 55 etterlyste toppfolk i det irakiske regimet Pentagon har distribuert. Sju av de etterlyste skal nå være tatt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media