KrF-lederen får refs for «uakseptabelt» uførekutt

- Avslørende for Ropstad

Uføregrepet som regjeringen nå tyr til, ble kalt «uakseptabelt» av KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad i 2011. Nå blir han bedt om å forklare seg.

UAKSEPTABEL: KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener fremdeles at uføres alderspensjoner må skjermes fra effekten av levealdersjusteringer. Men det er ikke hva regjeringen han sitter i, har foreslått. Her med sin statssekretær Julian Farner-Calvert. Foto: Lars Eivind Bones /Dagbladet
UAKSEPTABEL: KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener fremdeles at uføres alderspensjoner må skjermes fra effekten av levealdersjusteringer. Men det er ikke hva regjeringen han sitter i, har foreslått. Her med sin statssekretær Julian Farner-Calvert. Foto: Lars Eivind Bones /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er mandag 12. desember 2011. Stortinget behandler forslaget om ny uføretrygd og alderspensjon til uføre. Klokken er straks halv fire og KrFs Kjell Ingolf Ropstad går på talerstolen med en tydelig advarsel:

- Arbeidsføre kan kompensere for levealdersjusteringen med å stå lenger i arbeid. Det kan ikke de som er uføre. At de ikke skulle bli skjermet for noe av levealdersjusteringen, ville vært uakseptabelt, sier KrF-representanten.

Snaut åtte år senere er Ropstad blitt partileder og statsråd i en regjering som foreslår nettopp det han i 2011 karaktiserte som uakseptabelt.

Ber Ropstad svare

I et høringsforslag som arbeidsminister Anniken Hauglie (H) sendte ut tidligere denne uka, tar regjeringen til orde for å fase ut tillegget som skjermer uføre alderspensjonister fra effekten av de såkalte levealdersjusteringene i pensjonsreformen:

Konkret vil ikke regjeringen videreføre skjermingstillegget for dem som er født i 1954 eller senere.

- Regjeringen mener at det på sikt kan bli nødvendig å skjerme uføre for deler av virkningen av levealdersjusteringen, men vi mener det ikke er behov for et tillegg de kommende årene, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer