Avslører beinhard kamp om millioner i forsikringspenger

Politiet har skaffet ny dokumentasjon om pengestrømmen i kjølvannet av brannkatastrofen som kostet 159 personer livet.

PENGEKAMP: Røyken hadde knapt lagt seg over det utbrente skipet før den beinharde kampen om forsikringsmillionene startet.
PENGEKAMP: Røyken hadde knapt lagt seg over det utbrente skipet før den beinharde kampen om forsikringsmillionene startet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo-politiet har samlet store mengder nye dokumenter og avhørt en rekke personer med kjennskap til Scandinavian Star som kaster nytt lys over økonomisporet - om noen tente på skipet for å heve forsikringspengene.

Etter det Dagbladet erfarer avslører hittil ukjente dokumenter en beinhard kamp om forsikringsmillionene. Politiet har engasjert nye sakkyndige til å følge økonomisporet, for å sjekke ut mulige motiv.

Samtidig skal politiet ha avdekket skipets reelle markedsverdi.

Vendepunkt Røyken hadde knapt lagt seg fra det utbrente skipet på kaia i Lysekil før kampen om forsikringsmillionene startet. Flere velrenommerte advokatfirmaer jobbet med oppgjøret og Oslo-politiet skal nå ha sikret seg et unikt innblikk i hva som skjedde. De nye dokumentene og avhørene skal være et vendepunkt i etterforskningen, etter det Dagbladet forstår.

I tiden etter brannen var det hektisk møtevirksomhet om forsikringsoppgjøret. Dokumentasjonen skal gi et bilde av hvem som møttes og hva som ble sagt. Etter det Dagbladet forstår var Sea Escape med direktør Niels Erik Lund i spissen mer sentrale i forhandlingene om forsikringspengene enn det som tidligere er kjent. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer