Trumps telefonsamtaler

Avslører bøllete og uforberedte samtaler

Watergate-veteranen Carl Bernstein har tatt et dypdykk i de graderte samtalene USAs president, Donald Trump, har hatt med andre statsledere. Bildet han tegner er rystende.

TELEFONSAMTALER: Carl Bernstein har snakket med kilder i fire måneder om hundrevis av telefonsamtaler Trump har hatt med andre statsledere. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): I en lang artikkel på nettsiden til CNN går Bernstein, gjennom hundrevis av telefonsamtaler Trump har hatt med andre statsledere basert på kilder rundt både Trump og andre statsledere. Bernstein har intervjuet en omfattende mengde kilder gjentatte ganger over en periode på fire måneder fram til juni i år.

Hovedfunnet er at Trump var så konsekvent uforberedt på å diskutere seriøse temaer og ofte ble rundtspilt av mektige og rutinerte ledere som Russlands Vladimir Putin og Tyrkias president Recep Erdogan. Han skal også ha vært sjokkerende bøllete og ufin med allierte statsledere, særlig kvinner som Tysklands Angela Merkel og Stortbritannias forrige statsminister, Teresa May.

«Vrangforestillinger»

Telefonsamtalene skal ha vært så problematiske at Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgivere H.R. McMasters og John Bolton, samt tidligere forsvarsminister James Mattis, tidligere utenriksminister Rex Tillerson og tidligere stabsjef John Kelly konkluderte med at Trump ofte hadde «vrangforestillinger», ifølge Bernsteins kilder.

De hevder Trump trodde han enten kunne sjarmere eller bruke bøllete oppførsel for å få viljen sin. Og ofte skal han ha ønsket å få gjennomført en agenda som handlet mer om hans personlige ønsker enn det mange av seniorrådgiverne hans vurderte å være i USAs interesse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer