Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avslører britiske sikkerhetshull

Sun-journalisten får stadig jobber han slett ikke burde få i det britiske samfunnet, og avslører skandale på skandale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En journalist i avisa The Sun, som ved hjelp av falske referanser, fikk jobb som servitør i parlamentet i London. På den måten fikk han tilgang til flere områder i bygningen som for bare noen dager siden ble stormet av flere revejakt-motstandere.

Smuglingsforsøket skjedde etter at sikkerheten i parlamentet for noen dager siden ble sterkt kritisert da aksjonister stormet selve Underhuset i parlamentet.

Bombedeler

Da journalisten dro på jobb som servitør smuglet han med seg batterier, koplingsledninger, et tidsur og modellerleire. Dette kunne enkelt vært byttet ut med plastisk sprengstoff, noe som er svært kraftig.

I sin jobb som servitør kom Sun-journalisten nær inntil framtredende britiske politikere. Ved et tilfelle serverte han blant annet vise-statsminister John Prescott. Denne hendelsen er fotografert, i likhet med bombeutstyret som journalisten smuglet inn i parlamentet.

Journalisten fikk jobb som servitør med falske referanser, selv om ansiktet hans for kort tid siden preget hele forsiden av The Sun, britenes største avis. Han avslørte nemlig nylig dårlige sikkerhetsrutiner på en flyplass i Birmingham, og smuglet inn bombedeler i et fly som bagasjestuer.

Flere sikkerhetsbrister

Avsløringene i The Sun i dag er ikke første gang sikkerheten i parlamentet kritiseres. I mai i år klarte noen å kaste lille pulver mot talerstolen i Underhuset fra tilhørerplassene. Akkurat da sto statsminister Tony Blair og talte til forsamlingen. Noe av pulveret traff ham, men det var ufarlig.

14 000 mennesker jobber i tilknytning til parlamentet. Undersøkelsene som ble gjort da Sun-journalisten fikk jobb som servitør, var minimal, nærmest ikke-eksisterende.

- The Sun har gjort parlamentet en tjenste ved å avsløre de amatørlignende og den gammeldags sikkerhetskulturen som kan true selve førersetet i vår demokrati, sier leder i parlamentet Peter Hain til The Sun.

Han varsler at det vil bli innskjerpinger i sikkerhetsrutinene etter avsløringene.

SMUGLET BOMBEDELER:</B> Journalisten i The Sun er fotografert inne i parlamentet med delene som kan brukes til å sette sammen en bombe.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling