Avslører den falske «Putinpute»-protesten som sprer seg på nett

«Skarum» eller «Putin»?

PUTIN-PUTE: Bildet av puta med navnet Putin dukket opp på Reddit og i sosiale medier i løpet av helga viser seg å være en forfalskning. Foto: Reddit / NTB Scanpix
PUTIN-PUTE: Bildet av puta med navnet Putin dukket opp på Reddit og i sosiale medier i løpet av helga viser seg å være en forfalskning. Foto: Reddit / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både titt og ofte leverer virkeligheten de mest utrolige sammensettinger av tilfeldigheter og kreative løsninger, men andre ganger er det rett og slett for godt til å være sant.

Sistnevnte er tilfellet med regnbue-puta «Putin» som begynte å spre seg på nett denne helga.

Putin-puta Bildet det her er snakk om dukket først opp på Reddit, sammen med teksten: «Ikea har kalt sitt nyeste putevar for Putin». Det har allerede blitt sett over 100 000 ganger, og har siden spredd seg videre ved hjelp av en rekke Twitter-brukere.

Det er naturlig å tolke det som en forlengelse av protestene mot de kontroversielle homofili-lovene Russland og Vladimir Putin har innført, men likevel virket det i overkant dristig av den svenske interiør-giganten å ta det så langt.

Twitter-brukeren Nils Gustafsson var en av de som stilte seg skeptisk til bildets sannhetsgehalt, og etter et lite stykke detektivarbeide fant han igjen puta på pinterest.

Puta eksisterer / eksisterte riktignok i Ikeas sortiment, men ting tyder på at den er mer kjent under navnet «Skarum». Det samme blir tydelig om man ser på julekatalogen fra 2013. Der ligger Skarum-puta pent og pyntelig til høyre i bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.