Avslører den grønne teens søte hemmelighet

«TV 2 hjelper deg» bedt av Twinings om å stoppe program.

SØT MALURT: De som tror all grønn te er helt sukkerfri vil kanskje føle at TV2 gir dem malurt i begeret i kveldens program. Illustrasjonsfoto.
SØT MALURT: De som tror all grønn te er helt sukkerfri vil kanskje føle at TV2 gir dem malurt i begeret i kveldens program. Illustrasjonsfoto. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kveldens utgave av TV2's forbrukerprogram «TV 2 hjelper deg» har fått et laboratorium til å undersøke teposer av typen Twinings Green Tea & Lemon og Lipton Green Tea Indonesian Sencha Tradition.

Resultatet vil overraske alle som trodde at grønn te var et sukkerfritt alternativ til usunne drikker.

Bes stoppe programmet Ifølge «TV 2 hjelper deg» inneholder Twinings-teposen hele 20 prosent sukker, mens posen fra Lipton inneholder fem prosent.

- Det står ingenting om det på pakkene, sier Heidi Hegvik i «TV 2 hjelper deg» til Dagbladet.

Ifølge en nettartikkel på TV2.no ville ikke Twinings stille til intervju, men påpeker i en epost blant annet at sukkerkonsentrasjonen blir mindre oppløst i vann.

«Samtidig krever Twinings at vi ikke sender reportasjen om sukker i teen på tv, og at vi stopper forhåndsreklamen for programmet», skriver TV2. Hegvik opplyser om at ordet som er brukt er «request», som også kan oversettes med å anmode.

Tviler på testresultater Det har TV-kanalen ingen planer om å imøtekomme.

- Nei, det går som planlagt, sier Heidi Hegvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer