Bolkesjø-saken

Avslører detaljene: «Måtte stanses»

Spesialenheten har offentliggjort hva som skjedde da politiet avfyrte skudd mot Tor Henning Dalen (39) på Bolkesjø i fjor.

DØDE: Teknikere fra Kripos jobbet på åstedet på Bolkesjø, etter at Tor Henning Dalen ble skutt. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DØDE: Teknikere fra Kripos jobbet på åstedet på Bolkesjø, etter at Tor Henning Dalen ble skutt. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

22. september i fjor ble Tor Henning Dalen (39) skutt av politiet. Han døde av skadene han ble påført.

Siden da har Spesialenheten etterforsket saken. To politibetjenter hadde status som mistenkt. Fredag ble saken mot dem henlagt som intet straffbart forhold bevist.

Spesialenheten slår fast at politimannen som avfyrte de dødelige skuddene handlet i nødverge. Den andre politimannen var aksjonsleder for oppdraget, og var mistenkt for grov uaktsom tjenestefeil.

Enka etter Tor Henning Dalen, Kseniia Dalen (35), har overfor Dagbladet reagert på henleggelsen.

Hun mener ektemannen kunne vært i live i dag, dersom politiet ikke hadde tatt seg inn i bygget, men i stedet holdt seg til planen om å få ham ut til dem.

- De har ikke forsøkt å kontakte meg eller andre nære familiemedlemmer. Hadde de kontaktet meg, tror jeg at han ville vært i live. Han likte å snakke med andre og hørte på hva de sa, sier enka til Dagbladet.

- 26 kritiske sekunder

Tor Henning Dalen ble skutt med MP5, en maskinpistol, fem ganger. Han ble truffet av fire skudd i overkroppen og ett i beinet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer