Avslører detaljer rundt drapet på Therese (15) i avhør

Intensiv sms-trafikk mellom det siktede kjæresteparet en uke i forveien

AVSLØRER DETALJER: : En 16 år gammel gutt har erkjent drapet på Therese (15). I politiavhørt skal han i går ha avslørt detaljer rundt drapet. Foto: Roger Vikström / Expressen
AVSLØRER DETALJER: : En 16 år gammel gutt har erkjent drapet på Therese (15). I politiavhørt skal han i går ha avslørt detaljer rundt drapet. Foto: Roger Vikström / ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): 16-åringen som er siktet for drapet på 15 år gamle Therese Johansson Rojo i begynnelsen av juni, har ifølge den svenske avisa Expressen avslørt i avhør hvordan Therese døde- og hvordan det skjedde.

Avhøret av 16-åringen startet i går morges i Västberga i Sverige.

Den 15 år gamle jenta ble drept etter en klassefest natt til søndag 7. juni i Stureby, sør for Stockholm. Den 16 år gamle gutten er siktet for overlagt drap, mens kjæresten hans er siktet for medvirkning til drap.

Viktige tekstmeldinger
Ifølge etterforskningslederen har jenta sendt flere meldinger til gutten for å få ham til å drepe Therese.  Sjalusi skal ha vært motivet for drapet.

- Han ble avhørt angående den sms-trafikken politiet har sikret mellom han og kjæresten, og fortalt om hendelsesforløpet, sier advokat Claes Borgström til Expressen.

Ifølge politiet skal det ha pågått en intensiv sms-trafikk mellom paret minst en ukes tid før mordet. Politiet mistenker at det var slik de ble enige om den siste delen av mordplanen.

- Vi ser på tekstmeldingene som veldig viktige, sier politiinspektør Sven-Olov Karlsson.

- Vi kan trekke konklusjonen at dette ikke er en impulshandling, har etterforskningsleder Karolina Lindekrantz sagt til avisa Metro.

Psykiatriske undersøkelser

Under avhøret i går skal 16-åringen ha redegjort, og gått i detalj på hva som skjedde den skjebnesvangre kvelden da Therese ble kvalt til døde.

- Gutten er samarbeidsvillig, men langt ifra uberørt av det som har skjedd. Det har ikke vært lett for han, sier advokat Claes Borgström.

Den 16 år gamle jenta sa i avhør forrige uke at det ikke var meningen at Therese skulle dø.

Tingretten har begjært at både den 16-årige gutten og den 16-årige jenta skal gjennomgå psykiatriske undersøkelser.

DREPT: 15 år gamle Therese Johansson Rojo. Foto: Privat.
DREPT: 15 år gamle Therese Johansson Rojo. Foto: Privat. Vis mer

Kort tid etter at de ble pågrepet ble den 16-årige jenta flyttet fra fengselet i Kronoberg til den rettspsykiatriske avdelingen ved Karolinska universitetssykehus, ettersom hun var psykisk nedbrutt, skriver Expressen.