Eirik Jensen

Avslører Eirik Jensens eneste ord til Cappelen under rettssaken: «Du kommer til å bli ofra»

Nå kommer boka om rettssaken mellom Eirik Jensen og Gjermund Cappelen.

FORTELLER: Eirik Jensen har hatt flere samtaler med forfatter Torgrim Eggen under og etter rettssaken. Boka er bygget på observasjoner fra retten og flere intervjuer.
 Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORTELLER: Eirik Jensen har hatt flere samtaler med forfatter Torgrim Eggen under og etter rettssaken. Boka er bygget på observasjoner fra retten og flere intervjuer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag kommer boka «Forbindelsen», ført i pennen av Torgrim Eggen. Boka handler om den nesten fem måneder lange rettssaken mot den tidligere polititoppen Eirik Jensen (60) og hasjbaronen Gjermund Cappelen (51).

I 69 dager satt de to på hver sin side av tiltalebenken. Jensen nærmest publikum, og Cappelen nærmest dommerne. Forholdet var iskaldt da de to møttes for første gang på tre år på hver sin side av tiltalebenken i Oslo tingrett i januar i år. Ingen høfligheter ble utvekslet.

Cappelen var mannen som snakket Jensen inn i saken da han forklarte at Jensen hadde hjulpet ham med smuglingen i tiår og til slutt fikk han dømt til 21 års fengsel i en dom som er blitt anket.

«Du kommer til å bli ofra»

Men på én av de 69 lange rettsdagene ble trangen for stor for Jensen. Ifølge boka håndhilste de to én gang, da Cappelen først satte seg i vitneboksen for å avgi sin forklaring. Og omkring én uke etterpå kom episoden resten av Norge ennå ikke har hørt.

«Eirik Jensen lener seg fram til ham og sier, så lavt at ingen kan høre det: 'Vent og se. Du kommer til å bli ofra'», skriver Eggen i boka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer