Avslører europeiske terrornettverk

Osama bin Ladens samarbeidspartnere forsyner blant annet Norge med heroin. Avsløringene av terrornettverket har tatt Europas etterretning på senga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Interpol ser forbindelser mellom Osam bin Laden og albansk mafia. Gwen McClure i Interpol informerte forrige uke om forbindelsene mellom al-Qaida og albansk mafia og UCK-geriljaen. bin Laden skal blant annet ha deltatt på flere møter med albanske terroristledere.

- Disse forbrytersyndikatene har dannet bekvemmelighetsallianser, og er villige til å samarbeide eller gjøre forretningsavtaler med andre organiserte kriminelle grupper, sa McClure.

Den albanske mafiaen er en av de mektigste gruppene kriminelle i verden, og blant de største leverandørene av narkotika til Sveits, Østerrike, Tyskland, Ungarn, Sverige og Norge.

Blonde muslimer

Allerede i 1993 skal Osama bin Laden ha knyttet kontakter på Balkan, skriver professor i utenrikspolitikk, Nikoalos Stavrou, i en kommentar. bin Laden var på jakt etter å rekruttere blonde muslimer som ikke ville vekke oppsikt i Europa.

Under krigen om Kosovo-provinsen lå soldater fra UCK-geriljaen i trening i bin Ladens treningsleire i Afghanistan. bin Laden skal også ha bidratt økonomisk til kampene i Kosvo. UCK samarbeider med den albanske mafiaen for å finansiere sine våpen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer