Avslører frimurernes ritualer i ny bok

Den tidligere frimureren Roger Karsten Aasen gir et unikt innblikk i Frimurerlosjens hemmelige ritualer i boka «Frimurernes hemmeligheter — Fortalt fra innsiden».

MAJESTETISK:  Hovedkvarteret til frimurerne er i denne bygningen som ligger svært sentralt i Oslo, like ved Stortinget. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
MAJESTETISK: Hovedkvarteret til frimurerne er i denne bygningen som ligger svært sentralt i Oslo, like ved Stortinget. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Det må hodeskaller, likkister og symbolsk blodtapping fra hjertet, for å nevne noe, til når det hemmelige brorskapet i Den Norske Frimurerlosjen «forfremmer» sine brødre.

Det kommer fram i boka «Frimurernes hemmeligheter — Fortalt fra innsiden» som Roger Karsten Aase har skrevet ut fra sine egne erfaringer i løpet av sitt 15 år lange medlemskap.«Jeg spurte meg selv hvilket rart samfunn jeg var kommet inn i», skriver han om hierarkiet og omgangsformen blant frimurerne, mens han noe senere, etter å steget til andre grad, skriver at «innerst inne satt jeg med en følelse av at dette bare er tull og nonsens».Meldte seg utAase er en av de få i Norge som har kommet seg langt opp i Frimurerlosjens hierarki for så å søke om utmelding. Selv mener han bare å ha hørt om ett annet medlem som har gjort det samme.

Etter ti års aktivt medlemskap hadde han nådd niende grad, med tittelen Høyt Opplyste St. Johannes, Losjens Betroede Broder. Men en stadig mer kritisk holdning til det han i forordet beskriver som en sekt førte til at han valgte å søke utmelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer