Ivan Golunov ble arrestert:

Avslører FSB-bånd til dødelig underverden

Redaktørene hevdet at han ble arrestert for en avslørende artikkel om Moskva-forstadens skitne begravelsesbransje. Nå er den mystiske artikkelen blitt publisert.

UNDERVERDEN: Da den russiske journalisten Ivan Golunov ble arrestert tidligere i år, mente hans arbeidsgiver, nettavisa Meduza, at det skyldtes en mystisk artikkel Golunov jobbet på. Nå er saken publisert. Foto: NTB Scanpix
UNDERVERDEN: Da den russiske journalisten Ivan Golunov ble arrestert tidligere i år, mente hans arbeidsgiver, nettavisa Meduza, at det skyldtes en mystisk artikkel Golunov jobbet på. Nå er saken publisert. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da den russiske gravejournalisten Ivan Golunov (36) ble pågrepet og anklaget for narkotikakriminalitet i juni, ble nyheten møtt med en sjelden massemobilisering av det russiske folk og den russiske pressen.

For dem var det åpenbart noe som ikke stemte med politiets forklaring, og snart skulle de også beviselig få rett.

Bildene som skulle vise narkotika hjemme hos Golunov, ble tatt i en annen leilighet. Det var en «uheldig forveksling», forklarte politiet.

Mystisk artikkel

Golunovs advokat, Pavel Tsjikov, anklaget politiet for å ha plantet narkotikaen som politiet skal ha funnet i ryggsekken til journalisten.

Redaktørene i den uavhengige nettavisa Meduza, hvor Golunov jobber, rykket tidlig ut og hevdet at Golunov ble forfulgt som følge av sitt journalistiske arbeid.

De fortalte at han også hadde mottatt trusler i forbindelse med en stor artikkel han jobbet med.

Avisa ville da ikke opplyse hva artikkelen handlet om, men mente at den mystiske artikkelen var årsaken til at Golunov ble pågrepet.

Nå, under en måned etter at gravejournalisten ble pågrepet, siktet og deretter løslatt og renvasket, er artikkelen publisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer