Generasjon «Birthzilla»

- Avslører holdninger om pasientene som de ikke burde ha

Elise Solbu Roalsø er selv en utålmodig «Birthzilla», men reagerer sterkt på hvordan ekspertene framstiller kvinner i hennes situasjon.

UFRIVILLIG BARNLØS: Elise Solbu Roalsø ønsker seg barn, og er kritisk til hvordan ekspertene snakker om ufrivillig stress rundt å bli gravid. Foto: Privat
UFRIVILLIG BARNLØS: Elise Solbu Roalsø ønsker seg barn, og er kritisk til hvordan ekspertene snakker om ufrivillig stress rundt å bli gravid. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Å lese overskriften «Fagfolk rister på hodet av Generasjon Birthzilla» opplevdes som et slag i magen. Eller kanskje mest en bekreftelse på noe jeg har kjent på lenge, sier Elise Solbu Roalsø (28) til Dagbladet.

I NRKs artikkel uttaler en rekke eksperter seg om det de opplever som en «ekstrem endring» hos kommende mødre de siste tiåra - de har aldri hatt høyere forventninger og skal planlegge alt i detalj.

- Når en mann møter en kvinne, er det ikke gitt at de kan lage barn. Likevel presser mange det gjennom, sier jordmor Anne-Cathrine Bjørnstad til statskanalen, som beskriver at hun sukker.

- Bare spre beina

Roalsø er ufrivillig barnløs. Hun har ikke naturlig eggløsning, og begynte med IVF-behandling i november i fjor.

Siden da har hun og mannen, Håkon Solbu Roalsø (26), vært innom en rekke leger ved Rikshospitalet. Hun reagerte sterkt da hun leste saken, spesielt på Bjørnstads uttalelse.

- Mener hun at alle ufrivillig barnløse er en dårlig genetisk match som ikke bør få barn sammen? Uansett hva hun mener, er det mer enn uheldig at en jordmor sukker over ufrivillig barnløses ønske om barn, sier Roalsø til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer