Ny studie:

Avslører hvordan man kysser

Forskere fra Storbritannia har sett nærmere på kyssevanene til diverse ektepar. I studien ble det avdekket en rekke funn.

KYSSESTUDIE: Forfatterne bak studien har sett nærmere på folks kyssevaner. Foto: Yara Nardi/Reuters
KYSSESTUDIE: Forfatterne bak studien har sett nærmere på folks kyssevaner. Foto: Yara Nardi/Reuters Vis mer
Publisert

Hvordan kysse «riktig» er nok et spørsmål mange har stilt seg. Nå hevder imidlertid en gruppe forskere å ha svaret.

Forskere ved Bath-universitetet i Storbritannia har undersøkt 48 ektepar i Bangladesh, i håp om å lære mer om kyssevanene til par i ikke-vestlige samfunn.

- Bangladeshere var en perfekt casestudie for å undersøke den mest «naturlige» måten å kysse på, med tanke på at de ikke ser kyssing på TV eller film, og dermed ikke påvirkes av samfunnsmessige faktorer, heter det i studien.

Kyssefunn

Forskerne så blant annet nærmere på hvilken vei partene lente hodet mens de kysset.

Forfatterne bak studien kom fram til at to-tredjedeler av deltakerne lente hodet sitt til høyre.

- Den som tar initiativ til kysset, kan foretrekke å vende hodet til høyre, men da kan det hende mottakeren av kysset (som kanskje ikke er en høyre-vender) innordner seg og gjør det samme, for potensielt å unngå ubehaget som kan oppstå dersom vedkommende vender hodet til motsatt side, heter det i studien.

KYSS: Det blir kyssing i høyet under denne ukens episoden av «Jakten på kjærligheten». Video: TV 2 Vis mer

Videre kom det fram at menn var 15 ganger mer sannsynlig til å initiere et kyss.

- Dette er den første studien som viser kjønnsforskjeller i initieringen av kyssing, hvor det er mer sannsynlig at menn er initiativtakerne, sier hovedforfatter Rezaul Karim ifølge Study Finds.

Høyrehendt = høyrevendt

Basert på funnene deres, mener forskerne at ens hodevending mens man kysser delvis bestemmes av personens dominerende hånd, noe som forklarer hvorfor det å lene til høyre er mest vanlig.

Til syvende og sist, er det å lene seg til høyre for å kysse partneren din ikke et krav så mye som det er en generell menneskelig preferanse, skriver Study Finds.

Studien har blitt publisert i tidsskriftet Scientific Reports.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer