Avslører imamene

Sentrale religiøse ledere i pakistansk-dominerte muslimske miljøer i Oslo tar kraftig avstand fra det norske samfunnet. Dette avsløres av lydopptak fra to sentrale moskeer i Oslo, gjort med skjult mikrofon. Dagbladet bringer i dag utdrag av de hemmelige opptakene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les opptakene i sin helhet

Lydopptakene er tatt i de to største moskeene i Norge, i samtaler med imam Neemat Ali Shah i Central Jamaat-e-ahl-e Sunnat (CIJ) og imam Atta ul-Mustafa i World Islamic Mission (WIM) i juni 2000 av norsk-pakistanske Jeanette (24) og Dagbladets medarbeider Hege Storhaug. Atta ul-Mustafa er ikke lenger imam i WIM, han har tatt jobb som morsmålslærer ved Rommen skole i Oslo.

Bakgrunnen for at de hemmelige opptakene ble gjort var de mange unge stemmene fra muslimske miljøer som gjennom en årrekke har fortalt om imamenes interne skremselspropaganda i forhold til det norske samfunnet, samtidig som de i offentlig debatt formidlet liberale og tolerante holdninger.

På urdu

Opptakene er gjort for nettstedet Fundamental i juni 2000, men ble ikke publisert før nettstedet ble nedlagt. Dagbladet har nå fått tilgang til lydbåndopptakene.

Samtalene foregår på urdu, og er oversatt for Dagbladet av oversetterfirmaet Noricom, som også gjør oversetter- og tolkeoppdrag for norsk politi og rettsvesen.

Dagbladet offentliggjør i dag noen av de mest oppsiktsvekkende utdragene av disse opptakene, på grunn av den omfattende debatten om integrering og imamenes rolle som er reist etter det sjokkerende æresdrapet på den svenske, muslimske jenta Fadime. Hun ble drept av sin far fordi hun hadde hatt en svensk kjæreste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer