Torbjørn Røe Isaksen

Avslører: - Klassisk helseangst

Eksstatsråden kommer med innrømmelse i podkasten «Åpen journal».

TIDLIGERE TOPP-POLITIKER: Torbjørn Røe Isaksen, her fra en debatt under Arendalsuka i august. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
TIDLIGERE TOPP-POLITIKER: Torbjørn Røe Isaksen, her fra en debatt under Arendalsuka i august. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Det er Katarina Flatland og ektemannen Harald Dobloug, begge leger, som står bak helsepodkasten «Åpen journal» på Podimo.

I podkasten forteller åpenhjertige gjester om stort og smått fra sine liv, men også Katarina og Harald deler fra tilværelsen som småbarnsforeldre, skriver KK.

Tidligere Høyre-topp Torbjørn Røe Isaksen er siste tilskudd på gjestelista:

- Jeg er en «helsejusterer», (...) som betyr at jeg med jevne mellomrom må rejustere litt på livsstilen min. Jeg har hatt en periode nå, da jeg har vært for usunn, sier Røe Isaksen i podkasten.

Han er i dag samfunnsredaktør i økonomiavisa E24. Det var i kraft av denne rollen, og som forfatter av den nylanserte boka «Ingen tror på Nåtiden», at Røe Isaksen ble invitert til podkasten.

INNRØMMER FEIL: Torbjørn Røe Isaksen redegjorde for om forholdene rundt sin deltakelse på påtroppende oljefond-sjef Nicolai Tangens omdiskuterte seminar i Philadelphia i USA november 2019. Video: Regjeringen. 21. april 2020 Vis mer

- Gikk altfor mye til legen

Røe Isaksen peker overfor programlederne på en kombinasjon av flere faktorer: Mye stress, mange arrangementer med alkohol og seine kvelder.

Samtidig beskriver han en markant bedring på et annet punkt, nemlig legebesøk.

- Jeg hadde en periode der jeg gikk over frikortgrensa, selv om jeg var helt frisk. Jeg gikk altfor mye til legen, som mente at jeg hadde klassisk helseangst. (...) Jeg følte «vondt i en arm, KREFT». Brukte masse tid på å google, sier eksstatsråden i podkasten.

Han forteller videre at situasjonen i dag er en helt annen, og at han i dag går til legen én gang i året, halvannet.

Beste råd

Overfor Dagbladet forteller Røe Isaksen at det har gått 10 til 15 år siden han var plaget av helseangst.

- Da pandemien kom, var det ikke noe problem for meg overhodet. For øvrig ble jeg smittet veldig tidlig, allerede i mars 2020, sier han.

Hva er så eksstatsrådens beste råd til deg som sliter med helseangst?

- Mitt beste råd er å snakke med legen din, og ikke prøve å være privatpraktiserende medisiner via Google, sier Røe Isaksen.

Mangeårig toppolitiker

Før han ble samfunnsredaktør i E24, var Røe Isaksen statsråd under begge Solberg-regjeringene:

Kunnskapsminister fra 2013 til 2018, næringsminister fra 2018 til 2020, og til slutt arbeids- og sosialminister fra 2020 til 2021.

I høst er han altså aktuell med boka «Ingen tror på nåtida», som av forlaget Kagge beskrives som «en analyserende og personlig beretning der Isaksen leter etter lyspunkter i en mørk verden».

Da han for noen uker siden ble intervjuet av Dagbladet bok, fortalte han blant annet at han i 2018 snikleste Knut Arild Hareides bok, «Det som betyr noe».

Les hele saken her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer