Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Melania Trump:

Avslører konflikt

Ei ny bok om Melania Trump avslører blant annet konflikt mellom førstedamen og Ivanka Trump.

NY BOK: Tirsdag lanseres en ny bok om førstedame Melania Trump. Den avslører blant annet konflikt mellom Melania og Trumps datter, Ivanka. Foto. NTB Scanpix
NY BOK: Tirsdag lanseres en ny bok om førstedame Melania Trump. Den avslører blant annet konflikt mellom Melania og Trumps datter, Ivanka. Foto. NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag lanseres ei ny bok om førstedame Melania Trump, skrevet av Pulitzer-prisvinneren Mary Jordan fra avisa The Washington Post.

Boka tar blant annet for seg den mediesky førstedamens privatliv og ambisjoner som førstedame.

I boka «The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump» kommer det blant annet fram at Melania Trump ikke likte å bli tiltalt med sin nye tittel som førstedame i begynnelsen av ektemannens presidentperiode.

- Hun sa, slutt å kalle meg førstedamen, forteller en av de første som jobbet med Melania Trump etter valget i boka, ifølge The Washington Post.

Konflikt med Ivanka

I boka kommer det også fram at hun, i likhet med ektemannen og mange i hans stab, var svært overrasket over at Donald Trump vant valget, og at hun ikke var innstilt på å skulle bli USAs nye førstedame.

NY BOK: Tirsdag lanseres boka «The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump». Foto: AP
NY BOK: Tirsdag lanseres boka «The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump». Foto: AP Vis mer

Da Donald Trumps datter, Ivanka, foreslo å utvide stillingen fra å være en «førstedame» til å bli en mer omfattende «førstefamilie» i perioden hvor hun oppholdt seg i New York, skal imidlertid Melania ha satt ned foten, kommer det fram i boka ifølge avisa.

Ivanka jobber i stedet som seniorrådgiver i Det hvite hus, sammen med ektemannen Jared Kushner.

Går mot ektemannen

Ifølge avisa skal Melania også bli beskrevet som en svært privat person, som har hatt problemer med å tilpasse seg det offentlige livet som førstedame med alt det fører med seg.

BUET: Publikum på en ungdomskonferanse i Baltimore reagerte med å bue på den amerikanske førstedamen da hun ankom for å snakke om opiodkrisen. Video; CNN Vis mer

Til tross for at mange i Trumps nære omgangskrets skal ha vært kritiske til Melania og hennes valg om å bli i New York den første tida av ektemannens presidentperiode, hevder personer intervjuet i boka at Melanias mening er en av få Donald Trump faktisk lytter til.

Flere skal derfor ha etterlyst hennes tilstedeværelse i perioder hvor det har stormet som verst rundt Trump og hans mange kontroversielle beslutninger.

Selv om Trump angivelig hører på konas råd, har hun imidlertid flere ganger gått imot ham.

Nylig uttalte en kilde i Det hvite hus at hennes twittermeldinger i kjølvannet av drapet på George Floyd skapte frustrasjon i Vestfløyen, hvor Donald Trumps innerste krets sitter samlet.

Både Melania og Ivanka har også brukt munnbind i flere sosiale settinger, mens presidenten selv har nektet hardnakket.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!