Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avslører ny hemmelig ubåtjakt i Sverige

Forsvaret bekrefter.

JAKT:Bare én uke etter at det svenske forsvaret avsluttet jakten på en ubåt i fjor høst, førte observasjoner fra en privatperson til en ny ubåtjakt i innløpet til Stockholm. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
JAKT:Bare én uke etter at det svenske forsvaret avsluttet jakten på en ubåt i fjor høst, førte observasjoner fra en privatperson til en ny ubåtjakt i innløpet til Stockholm. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare én uke etter at det svenske forsvaret avsluttet jakten på en ubåt i fjor høst, førte observasjoner fra en privatperson til en ny ubåtjakt i innløpet til Stockholm.

Det er Dagens Nyheter som avslører at en ny, hemmelig jakt på ubåter fant sted midt i ferjeleia inn til Stockholm.

Observasjonene utløste en rask militær innsats, både til sjøs og til lands. Blant annet ble korvetten HMS Malmö satt i letingen.

Philip Simon, som er forsvarstalsmann, bekrefter Dagens Nyheters opplysninger. Han sier hendelsen ble klassifisert som en mulig ubåt, og at de ikke hadde andre observasjoner til tross for stor sjøtrafikk i området.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook.