Avslører pedofil sektleder

Over ti millioner tilber kultlederen Sai Baba som inkarnasjonen av Gud. Nå snører nettet seg stadig tettere rundt inderen tidligere medlemmer utpeker som pedofil overgriper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Andra Pradesh i det sørlige India har den religiøse guruen samlet sine mest fanatiske tilhengere i byen Puttaparthi. Mellom 10 og 50 millioner mennesker regnes som tilhengere. Tilbedere kommer strømmende fra alle verdenshjører for å tilbe den 75 år gamle mannen med rastahår som de mener er Gud selv. Sekten har ikke mindre enn 10 000 senger til disposisjon for de tilreisende. Mange skandinaver kommer også til Puttaparthi. Kultens hjemmside finner du her.

Utnyttet

Sekten har siden begynnelsen på 70-tallet vokst seg stadig større og er i dag enormt populær i India. Den har tilhengere høyt oppe blant landets elite.

Vestlige kjendiser strømmer også til. For en tid tilbake var Sarah Ferguson, hertuginnen av York, på besøk hos Sai Baba for å gjennomgå holistisk healing.

Nå kommer flere og flere vitnesbyrd som tyder på at Baba ikke bare bedriver religion innenfor sine fire vegger. Ved hjelp av sin voldsomme makt skal han ha skaffet seg seksuelle tjenester av sine undersåtter. Den nederlandske avhopperen Hans de Kraker sier at Sai Baba tvang ham til oralsex. «Han tok tak i hodet mitt og presset det ned i skrittet sitt» skriver de Kraker i et brev til den franske journalisten Virginie Saurel.

Pedofil

Nederlenderen var 24 år da overgrepene skjedde, men stadig flere vitnesbyrd tyder på at kultlederen foretrekker gutter ned i 14- årsalderen. I fjor publiserte det amerikanske avhopper-ekteparet et dokument der de beskriver hvordan Sai Baba brukte sin voldsomme innflytelse til også å tiltvinge seg pedofil sex. Et ektepar fra California har beskrevet hvordan sønnen deres, oppdratt til å tro at Sai Baba var Gud, ikke turte å gjøre annet da guden ba ham om oralsex.

Siden rapporten kom er FBI, Interpol og Høyesterett i India bedt om å se nærmere på sekten.

Gavmild

Mange skal ha hatt mistanke til hva som skjedde hos kultlederen. Men siden Baba samtidig opptrer som sosial velgjører, har få ønsket å kritisere sekten hans. I Salon beskriver reporteren Michelle Goldberg hvordan Sai Baba har latt bygge et sykehus der pasientene mottar gratis behandling. Dette og tilsvarende tiltak har gjort ham mektig populær blant Indias fattige.

Sai Baba selv gir nesten aldri intervjuer. Men ifjor kommenterte han de tiltagende beskyldningene i en tale til tilhengerne sine.

- Noen av våre medlemmer synes å tro på disse falske beskyldningene mot meg. De medlemmene er ikke ekte følgere av meg. Dere som har kjent den mektige kraften til Sai, hvorfor skulle dere frykte den slags «kråkeskvalder», sa sektlederen.

<B>LUKSUS:</B> Kultlederen er interessert i mer enn åndelige tanker. Her foran luksusbilen sin, iført sin katakteristiske orange drakt og sitt voldsomme rastahår.
<B>HERTUGINNE:</B> Sarah Ferguson er en av Sai Babas beundrere. Her intervjues hun etter å ha besøkt ham under en India-reise i 1997.