- Avslører seg selv

Regjeringens smålige kutt for å finansiere skattelettelser faller fra hverandre allerede ei uke etter at regjeringen la fram budsjettet, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

- AVSLØRT: Statsminister Erna Solbergs kutt i budsjettet avslører at regjeringen ikke har satt seg inn i hvordan kuttene slår ut, mener Ap. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
- AVSLØRT: Statsminister Erna Solbergs kutt i budsjettet avslører at regjeringen ikke har satt seg inn i hvordan kuttene slår ut, mener Ap. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Regjeringen støvsuger budsjettpostene for å finne kutt for å finansiere de store skattekuttene. Og de må finansieres hvert eneste år. Det gjøres delvis ved ostehøvelkutt, som de kaller effektivisering. Det andre de gjør, for det er ikke nok med ostehøvelen, er at de går etter ordninger i velferdsstaten.

Ap-leder Jonas Gahr Støre lener seg fram på kontoret sitt på Stortinget. Han er kraftig provosert over hvordan regjeringen har gått etter spesielt tre ordninger i årets budsjett.

Og ikke minst hvordan regjeringen ifølge Støre snakker om kuttene, som avslører at de enten ikke vet hva de snakker om eller at de bevisst tåkelegger.

- Regjeringen prioriterer skattekutt. De må finansieres år for år, sier Støre.

Årets budsjett inneholdt ikke store skattekutt, men tidligere års kutt i skattene - som med årets budsjett er på 25,5 milliarder i året, må fortsatt finansieres.

Barnebriller

Erna Solberg sa at folk kan velge brilleinnfatning «fra øverste hylle», mens sannheten er at det allerede i dag er et tak på støtte til innfatningene og at det er glassene som gjør brillene dyre, påpeker Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer