Ny studie:

Avslører sexlysten din

Tenner du på dette, har du høyere sexlyst enn andre, mener forskerne bak studien.

SANSER: Flere sanser spiller en rolle for seksualiteten, men forskerne har fordypet seg i én. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
SANSER: Flere sanser spiller en rolle for seksualiteten, men forskerne har fordypet seg i én. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Er du en av dem som liker å bore nesa di dypt ned i partnerens halsgrop?

Eller har du kanskje sneket unna ei T-skjorte, bare for å kunne kjenne på lukta når vedkommende selv ikke er til stede?

Koblet til seksuell tiltrekning

Nå har to forskere fra Southern Medical University i Kina og en tredje fra Technische Universität Dresden i Tyskland funnet en kobling mellom folk som legger stor vekt på kroppslukt og en sterk seksualdrift.

Det skriver det vitenskapelige nettstedet Phys.org.

Studien er publisert i det fagfellevurderte tidsskriftet Archives of Sexual Behavior.

De tre forskerne ville se nærmere på hvor viktige kroppslukter er for folk, og da spesielt fordi de blir koblet til seksuell tiltrekning.

Høyere sexlyst

Da 1903 kinesiske studenter deltok i en spørreundersøkelse om kroppslukter og sexlyst, oppdaget forskerne noe spesielt:

De deltakerne som la mer vekt på lukter, eller som aktivt gikk inn for å lukte på andre mennesker, rapporterte også inn en høyere seksualdrift enn de andre.

Funnet ga forskerne blod på tann, og nå sendte de ut liknende spørreundersøkelser til studenter både i India og USA.

DUFTLYS MED VAGINA-LUKT: Gwyneth Paltrows selskap Goop har lansert et duftlys Paltrow har kalt «This Smells Like My Vagina». Det har ikke gått upåaktet hen. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video og reporter: Benedicte Wessel-Holst / KK Vis mer

Med 313 nye deltakere fra India og 249 nye fra USA, skred de til verks med å analysere svarene.

Også her viste den samme tendensen seg: De som vektla andres kroppslukter høyt, eller som pleier å lukte på andre, beskrev seg selv med en sterkere enn gjennomsnittlig seksualdrift.

- Viktig

Det skulle også vise seg å være noen kulturelle forskjeller: Menn i India hadde en sterkere seksualdrift enn de i Kina og USA. De la også mer vekt på lukter enn de øvrige mennene i studien.

Forskerne bak studien mener at dette bekrefter deres innledende teori:

- Folk som verdsetter lukta av andre, og som går rundt og lukter på dem, har en høyere sexlyst. Disse funnene var gjennomgående for begge kjønn og gjaldt på tvers av kulturer, noe som viser hvor viktig lukter er for seksualiteten vår, skriver de i studien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer