Lillestrøm, Rælingen, Lørenskog og Oslo:

Avslører store gjenåpningsplaner

Ordfører Jørgen Vik forteller at Lillestrøm, Rælingen, Lørenskog og Oslo nå har startet arbeidet med å koordinere lettelser for sine om lag 850 000 innbyggere. Lettelsene kan komme allerede torsdag neste uke, tror Vik.

FORSIKTIG GJENÅPNING: Det pågår et koordinert gjenåpningsarbeid for både Oslo, Rælingen, Lillestrøm og Lørenskog i disse dager. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FORSIKTIG GJENÅPNING: Det pågår et koordinert gjenåpningsarbeid for både Oslo, Rælingen, Lillestrøm og Lørenskog i disse dager. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi skal ut av 5A og inn på 5B med lokale innstramminger. De lokale innstrammingene skal koordineres mellom Lillestrøm, Rælingen, Lørenskog og Oslo, sier Vik til Dagbladet.

Ordføreren mener at det er viktig å samarbeide med Oslo om lettelsene.

- Halvparten av innbyggerne i Lillestrøm bor ti minutter fra Oslo, så det er tett knyttet sammen med både familier og bo- og arbeidsregionen.

Torsdag ettermiddag var det et møte mellom Statsforvalteren, FHI, Helsedirektoratet og Helsedepartementet, hvor lettelser og smittesituasjon ble diskutert. Oslo kommune deltok på møtet, sier Vik.

Ifølge ordfører Vik vil lettelsene som blir bestemt tre i kraft fra 6. mai.

- Det er regjeringen som bestemmer, men vi har startet arbeidet med koordinering som om det er vedtatt, sier han.

- Jeg tror regjeringen går ut med dette i dag.

Startet gjenåpning

Byrådsleder Raymond Johansen startet den forsiktige gjenåpningen av hovedstaden tirsdag denne uka, og skrotet blant annet forbudet mot besøk av flere enn to personer utenfor egen husstand.

Allerede neste uke er det varslet en vurdering av om tida er inne for å iverksette trinn to av gjenåpningsplanen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer