Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Avslører terroristenes nye gullgruve

Gull, olje, tømmer, kull og mineraler er i ferd med å bli den aller viktigste inntektskilden for verdens verste terrorgrupper.

ET EKSEMPEL: Soldater holder vakt ved en ulovlig gullgruve i Elfenbenskysten. Der hadde i 2015 militærkommandører begynt med ulovlig gullutvinning, som landets sentralbank og skattemyndigheter aldri så noe til inntektene fra. I en rekke land i Afrika, Midtøsten og Latin- og Sør-Amerika har den politiske og militære eliten tette bånd til miljøkriminalitet. Foto: Luc Gnago / Reuters / NTB scanpix
ET EKSEMPEL: Soldater holder vakt ved en ulovlig gullgruve i Elfenbenskysten. Der hadde i 2015 militærkommandører begynt med ulovlig gullutvinning, som landets sentralbank og skattemyndigheter aldri så noe til inntektene fra. I en rekke land i Afrika, Midtøsten og Latin- og Sør-Amerika har den politiske og militære eliten tette bånd til miljøkriminalitet. Foto: Luc Gnago / Reuters / NTB scanpix Vis mer

Det går fram av en nylig framlagt rapport fra organisasjonen Global Initiative Against Transnational Organized Crime. De har utarbeidet rapporten sammen med Interpol og det norske forskningssenteret Rhipto - som samarbeider med FN.

Rapporten er den mest omfattende som er laget om temaet, og de rystende konklusjonene ble framlagt for FNs sikkerhetsråd i forrige uke:

De kriminelle gruppenes inntjening på naturressurser og ulovlig jakt har økt betraktelig. Nå tjener terrorgruppene mer på miljøkriminalitet enn på narkohandel, utpressing og kidnapping.

Store penger

Forskerne bak rapporten har gransket over 1000 smuglerruter, og gått igjennom inntektene til Taliban, IS, Boko Haram, Farc-geriljaen og al-Qaida.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?