Avsløres av e-poster

Knutby-pastor Helge Fossmo hadde mange kvinner. Det avsløres av datasporene politiet nå gjennomgår. Blant annet skal han også ha hatt et forhold til «Kristi brud».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KNUTBY, SVERIGE (DAGBLADET): Helge Fossmos datamaskin skal avsløre kjærlighetsmailer fra en rekke kvinner. Blant disse er også en mail fra menighetens leder, kvinnen som kaller seg «Kristi brud», Maria Waldau.

Politiets trumfkort er mail mellom pastoren og hans elskerinne, nabokona Anette Linde. E-posten avslører at de har et kjærlighetsforhold, og at de har ført en dialog før og etter drapet på Fossmos kone Alexandra, noe som får politiet til å tro at de er direkte involvert i udåden.

Kvinnesjarmør

Helge Fossmo er kjent for å være sjarmerende og medfølende - så sjarmerende at mange unge kvinner som treffer ham blir forelsket.

Selv skal Fossmo i offentlighet tatt avstand fra sine kvinneaffærer. - Jesus har befridd meg, skal han ha sagt etterpå, i en preken.

Politiet har fått tilgang på pastorens e-poster og der har de funnet kjærlighetserklæringer fra kvinner, deriblant «Kristi brud»

Forhold til «Kristi brud»

Ifølge Dagbladets kilder skal pastoren og «Kristi brud» ha hatt et langvarig kjærlighetsforhold. Dette skal også ha pågått mens han var gift med sin forrige kone. - De sto rett og slett og råklinte bak ei dør i menighetssalen, sier et menighetsmedlem til Dagbladet.

I en e-post til pastoren, som Dagbladet har fått tilgang på deler av, skriver hun:

«Skynd dere med oppryddingen, slik at vi kan leke snart! Klem.»

En annen kvinne skriver:

«Hello, darling! Jeg ligger kanskje her og sover og venter på deg, mitt hjerte, mitt alt. Jeg elsker deg! Glem ikke det! Kyss og klem! Din egen.»

Ei ung jente i en annen menighet skriver til pastoren:

«Det er en dag siden jeg så deg...det begynner å kjennes litt tomt. Jeg kommer nok og hilser på deg i din lille stue. KLEEEEEM.»

Avhørt

I går ble pastorens elskerinne, nabokona Anette Linde, avhørt i tre timer av politiets etterforskere.

Den 26-årige barnepiken som har innrømmet drapene skal hun gjennomgå en tre ukers rettspsykiatrisk observasjon.Det blir avgjørende for om hun kan dømmes for drapet eller ikke.

SIKTET: Pastoren Helge Fossmo er kjent for å ha hatt mange kvinner.