- Avslørt av avis

Ransetterforskerne har et nytt bevis mot gründeren av spionasjebutikken Spy Shop: De mener 47-åringen disponerte samme bil som en av de ranssiktede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da politiet slo til mot kameraten til Kjell Alrich Schumann («Skyggen»), gründeren av butikken Spy Shop i Oslo (47), ble det gjort avgjørende funn. Schumann er tidligere observert i en Volvo med stjålne skilter. Samme bil ble funnet ved leiligheten til Spy Shop-gründeren på Oslos vestkant.

Inne i bilen fant etterforskerne et Stavanger Aftenblad datert ei uke før ranet. Dermed mener politiet at bilen har vært i Stavanger rundt ranstidspunktet og at 47-åringen har overtatt bilen fra ranssiktede Kjell Alrich Schumann.

Leide leilighet

Schumann har erkjent at han leide en leilighet utenfor Stavanger sentrum fra 21. desember i fjor til 3. april. Vitner har observert minst to forskjellige biler utenfor leiligheten. Det er ukjent om Volvoen som ble funnet på Oslos vestkant, er identisk med noen av bilene som ble observert utenfor leiligheten. Den 47 år gamle butikk-gründeren, alias «Mr. X», er fortsatt varetektsfengslet etter pågripelsen 20. april.

- Jeg vil ikke kommentere detaljer i etterforskningen, og dermed ikke Dagbladets opplysninger, sier 47-åringens forsvarer, advokat Anja K. Hellander.

Flere bevis

Politiet mener Spy Shop-gründeren ikke deltok i selve ranet, men at han blant annet skaffet ranerne avansert teknisk utstyr. «Skyggen» og «Mr. X» er kamerater, og også knyttet sammen gjennom straffedommer. Politiet mener de har flere bevis og indisier mot den siktede 47-åringen og en 29 år gammel mann som er daglig leder for spionasjebutikken i Oslo.Politiet mener Spy Shop solgte opptil 11 skuddsikre vester til dødsranerne. Kriminalteknikerne fant en liten del av en merkelapp i de utbrente fluktbilene som ranerne brukte. Det møysommelige tekniske arbeidet gjorde at etterforskerne klarte å identifisere produsenten og hvor vestene hadde blitt solgt i Norge.Både 29-åringen og 47-åringen er knyttet til det beinharde ransmiljøet gjennom dommer. 29-åringen, som i går ble varetektsfengslet på nytt, har tilknytning til det som tidligere ble omtalt som Tveita-gjengen.Politiet fant også ei eske med såkalte «spanske ryttere» i butikken. Jernkrampene blir kastet ut på veien for å punktere dekkene på politibiler som eventuelt tar opp jakten.

«SKYGGEN»: Kjell Alrich Schumann, alias «Skyggen», nekter straffskyld for dødsranet i Stavanger.
SAMME BIL: 47-åringen grunnla butikken Spy Shop på Oslos vestkant. Nå mener etterforskerne at han disponerte samme bil som «Skyggen».