Avslørt av datingapp

Nok en demonstrant fra stormingen av USAs Kongress ble denne uka arrestert, og det på en litt uvanlig måte. Det var nemlig en match fra en datingapp som meldte ham til politiet.

OPPTØYER: Bilde fra opptøyene utenfor Kongressen i Washington 6. januar. Foto: Olivier Douliery / AFP / NTB
OPPTØYER: Bilde fra opptøyene utenfor Kongressen i Washington 6. januar. Foto: Olivier Douliery / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Denne uka ble nok en demonstrant fra opptøyene i Kongressen 6. januar arrestert, takket være en match på datingsiden Bumble. Bumble tilsvarer den mer kjente datingtjenesten Tinder.

Saken er omtalt av CNN.

AVSLØRT: Andrew, 32. Foto: Department of Justice
AVSLØRT: Andrew, 32. Foto: Department of Justice Vis mer

Meldt inn av match

Andrew Taake skal ha brukt datingappen mens han var i Washington 6. januar. I en samtale med en av hans matcher skal han ha fortalt at han var i Kongressen «helt fra starten av», da vedkommende spurte om han var i nærheten.

Han skal angivelig ha sendt flere bilder av seg selv og hevdet at han tilbrakte 30 minutter i bygningen.

Ifølge Ppåtalemyndigheten skal matchen hans ha meldt hm inn til USAs politi- og sikkerhetsetat få dager etter hendelsen. Det kom fram i retten fredag.

Stormingen

Stormingen av USAs kongress var et voldelig angrep som skjedde i forbindelse med en politisk markering utenfor Det hvite hus 6. januar tidligere i år.

Det som startet som en fredelig protest mot valgresultatet i 2020, utviklet seg til å bli store opptøyer og storming av kongressbygningen. Stormingen skjedde mens Senatet og Representantenes hus var samlet for å godkjenne valgresultatet, som Joe Biden vant.

STORMINGEN AV KONGRESSEN: Hør de rystende lydopptakene fra 6. januar. Video: AP Vis mer

Det var en stor gruppe aktivister som sto bak. Det hele førte til at fem mennesker mistet livet. Blant dem en politimann.

Involvert i angrep

Skjermdumper av samtalen mellom Taake og hans match viser at Taake har fortalt at han «sto stille» inne i Kongressen.

Påtalemyndigheten mener derimot noe annet. Ifølge de skal Taake ha vært involvert i to voldelige angrep mot politiet, som sto og forsvarte bygningen.

Opptak fra Capitol Hill viser Taake som bruker pepperspray, og seinere slår mot politiet med en metallpisk, ifølge dokumenter fra retten.

Taake er nå siktet for flere forbrytelser, inkludert overgrep mot en politibetjent, opptøyer og hindring av Kongressens forhandlinger. Han har foreløpig ikke inngått anke.

Andrew Taake er nå den andre fra opptøyene i Kongressen som er arrestert takket være en match på en dating-side. Det samme skjedde med en mann fra New York tidligere i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer