Avslørt av datingapp

Nok en demonstrant fra stormingen av USAs Kongress ble denne uka arrestert, og det på en litt uvanlig måte. Det var nemlig en match fra en datingapp som meldte ham til politiet.

OPPTØYER: Bilde fra opptøyene utenfor Kongressen i Washington 6. januar. Foto: Olivier Douliery / AFP / NTB
OPPTØYER: Bilde fra opptøyene utenfor Kongressen i Washington 6. januar. Foto: Olivier Douliery / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne uka ble nok en demonstrant fra opptøyene i Kongressen 6. januar arrestert, takket være en match på datingsiden Bumble. Bumble tilsvarer den mer kjente datingtjenesten Tinder.

Saken er omtalt av CNN.

Meldt inn av match

Andrew Taake skal ha brukt datingappen mens han var i Washington 6. januar. I en samtale med en av hans matcher skal han ha fortalt at han var i Kongressen «helt fra starten av», da vedkommende spurte om han var i nærheten.

Han skal angivelig ha sendt flere bilder av seg selv og hevdet at han tilbrakte 30 minutter i bygningen.

Ifølge Ppåtalemyndigheten skal matchen hans ha meldt hm inn til USAs politi- og sikkerhetsetat få dager etter hendelsen. Det kom fram i retten fredag.

Stormingen

Stormingen av USAs kongress var et voldelig angrep som skjedde i forbindelse med en politisk markering utenfor Det hvite hus 6. januar tidligere i år.

Det som startet som en fredelig protest mot valgresultatet i 2020, utviklet seg til å bli store opptøyer og storming av kongressbygningen. Stormingen skjedde mens Senatet og Representantenes hus var samlet for å godkjenne valgresultatet, som Joe Biden vant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer