Mobben som angrep Kongressen:

Avslørt av ekskona

- Jeg tror dere allerede vet at han var der, sa ekskona da hun ringte politiet om Larry Rendell Brock.

AVSLØRT: Larry Rendell Brock ble avslørt av ekskona etter at han ble avbildet med hjelm og skuddsikker vest i Senatet. Foto: Win McNamee / AFP / NTB
AVSLØRT: Larry Rendell Brock ble avslørt av ekskona etter at han ble avbildet med hjelm og skuddsikker vest i Senatet. Foto: Win McNamee / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En lang rekke personer er pågrepet etter å ha stormet Kongressen i USA forrige uke.

Så langt er fem personer døde, blant dem politimannen Brian Sicknick som skal ha blitt slått i hodet med et brannslukningsapparat, Trump-tilhengeren Ashli Babbitt som ble skutt av politiet og tre andre som døde av ulike medisinske årsaker.

En av dem som er pågrepet og siktet etter angrepet, er Larry Rendell Brock, som er pensjonert oberstløytnant i det amerikanske flyvåpenet.

Han er avbildet iført hjelm, militærklær, skuddsikker vest med fargerike merker og med plasthåndjern i hånda lik de som blir brukt av politi under store demonstrasjoner.

- Bra bilde av ham

Han ble identifisert av politiet etter at ekskona gjennom 18 år ringte politiet, heter det i en fengslingsbegjæring fra FBI.

HJELM: Larry Rendell Brock med hjelm og skuddsikker vest som roper til med-inntrengere. Foto: Win McNamee / Getty / AFP / NTB
HJELM: Larry Rendell Brock med hjelm og skuddsikker vest som roper til med-inntrengere. Foto: Win McNamee / Getty / AFP / NTB Vis mer

- Da jeg så at dette skjedde var jeg redd for at han var der. Jeg tror dere allerede vet at han var der. Det er et bra bilde av ham, og jeg kjenner igjen merkene, sa ekskona på telefon til politiet, ifølge FBI.

Brock, fra Texas, er nå siktet for å bevisst tatt seg inn i bygning uten tillatelse, og for å ha brutt seg inn ved bruk av vold. Han er også siktet for ordensforstyrrelser på området til Kongressen.

Det skriver det amerikanske justisdepartementet.

Han bekreftet selv til magasinet New Yorker at det er han som er avbildet.

Jacob Anthony Chansley (33): Kjent som Jake Angeli eller Sjamanen, er pågrepet og siktet etter angrepet på Kongressen 6 januar.

Angeli er en velkjent skikkelse i det løst sammensatte og konspiratoriske Qanon-miljøet og en ihuga Trump-supporter.

Med sin halvnakne kropp, ansiktsmaling og horn, har han har blitt selve symbolet på det voldelige oppgjøret.

Han er blant annet avbildet sittende i visepresidentens stol i Senatet.

Angeli ringte selv inn til FBI og bekreftet at det var han som figurerte i flere bilder fra opprøret.

POLITIKER: Derrick Evans forlater tinghuset etter at han mottok siktelsen sin. Foto: Sholten Singer / The Herald-Dispatch / AP / NTB
POLITIKER: Derrick Evans forlater tinghuset etter at han mottok siktelsen sin. Foto: Sholten Singer / The Herald-Dispatch / AP / NTB Vis mer

Derrick Evans (35): Republikansk politiker som ble valgt inn i delstatsforsamlingen i fjor. Han representerte fram til lørdag en krets som inneholder deler av det landlige Wayne-fylket i West Virginia.

Evans er nå pågrepet og siktet for å ha gått inn på et område han ikke hadde tilgang til, etter at han sendte live på Facebook mens han stormet Kongress-bygningen med andre Trump-tilhengere.

Evans varslet lørdag at han trekker seg fra delstatsforsamlingen i West Virginia. Det melder den lokale TV-stasjonen WTRF.

BEINA PÅ BORDET: Dette skal være Richard Barnett med beina på pulten til Nancy Pelosi. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB
BEINA PÅ BORDET: Dette skal være Richard Barnett med beina på pulten til Nancy Pelosi. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB Vis mer

Richard Barnett (60): Skal være han som er avbildet med beina på skrivebordet til Nancy Pelosi. Han er siktet for å ha ta seg inn i Kongressen på en voldelig måte, i tillegg til tyveri.

Han skal ha tatt en konvolutt fra kontoret Pelosi som var ment til et kongressmedlem i Missouri, og lagt igjen 25 cent.

Han uttalte i et intervju med 5 News Arkansas at årsaken var at han hadde blødd på konvolutten, og at han derfor tok den med seg for å ikke rote, og at han la igjen mynten fordi han «ikke var noen tyv».

KONTORLANDSKAP: En video fra sosiale medier viser de store ødeleggelsene etter at demonstranter stormet Kongressen onsdag 7. januar 2020. Video: Twitter. Foto: Saul Loeb /AFP / NTB Vis mer

Cleveland Grover Meredith Jr: Er siktet for trusler mot Nancy Pelosi og for brudd på våpenloven. Det skriver New York Times.

Han skal ha sendt en melding til en venn, som inneholdt trusler om å skyte Pelosi i hodet på direktesendt TV.

Han skal også ha oppbevart to pistoler, blant annet en Glock, og en rifle av typen Tavor X95, samt hundrevis av kuler, i bilen sin, skriver den amerikanske storavisa. Bilen var parkert to kvartaler unna Kongressen.

Meredith sa, ifølge CNN, at han var på vei til Washington med «en mengde panserbrytende ammunisjon».

Ifølge lokalavisa Atlanta Journal-Constitution satt han i 2018 opp et skilt ved siden av motorveien i hjembyen, hvor det sto «#QANON» og logoen til bilvaskeriet hans. Qanon er en velkjent konspirasjonsteori som hevder at det er en «deep state» som egentlig styrer verden.

SMILER: Dette skal være Adam Johnson som smiler til kamera mens han bærer på talerstolen til Nancy Pelosi. Foto: Win McNamee / Getty Images / AFP / NTB
SMILER: Dette skal være Adam Johnson som smiler til kamera mens han bærer på talerstolen til Nancy Pelosi. Foto: Win McNamee / Getty Images / AFP / NTB Vis mer

Adam Johnson (36): Avbildet mens han bærer Nancy Pelosis' talerstol.

Ifølge The Bradenton Herald er Johnson hjemmeværende far, og bor sammen med kona si og deres fem barn.

Johnson ble løslatt mandag kveld norsk tid, mot en kausjon på 25 000 dollar.

Johnson er fra Parrish, Florida.

Lonnie Coffman (70): Er siktet for ulovlig besittelse av «destruktive gjenstander» og for å ha båret pistol uten lisens.

Coffman, fra Alabama, skal ha hatt 11 såkalte «molotov cocktails» - som er hjemmelagde brannbomber - i bilen sin da han ble arrestert. Det skriver statsadvokaten i Washington D.C. i en pressemelding.

Coffman skal ha forklart at molotovene var glass med en blanding av bensin og smeltet isopor, som gjør at den brennende væsken kleber seg fast i det den treffer.

Han hadde også to sett med nøkler som passet til bilen hvor molotovene ble oppbevart, og to pistoler på seg da han ble stoppet av politiet.

Eric Gavelek Munchel: Avbildet med strips i hånda og mobiltelefon festet til brystet med kamera vendt utover, tilsynelatende for å filme.

FILMER: Dette skal være Eric Munchel. Her i Senatets kammer med mobilen spent fast på brystet, med håndjern i hånda og et «objekt» på hofta. Foto: Win McNamee / Getty Images / AFP / NTB
FILMER: Dette skal være Eric Munchel. Her i Senatets kammer med mobilen spent fast på brystet, med håndjern i hånda og et «objekt» på hofta. Foto: Win McNamee / Getty Images / AFP / NTB Vis mer

Munchel, fra Tennessee, er nå siktet for å bevisst tatt seg inn i eller blitt værende i en bygning eller eiendom uten tillatelse, og for å ha brukt vold for å komme seg inn, i tillegg til ordensforstyrrelser på Kongressens eiendom.

Mange har i etterkant av angrepet vært redde for at inntrengerne planla å ta gisler i senatet, og at det var derfor de hadde med seg håndjern.

Munchel har også det justisdepartementet omtaler som «et objekt» i et hylster på hofta.

Det melder det amerikanske justisdepartementet.

Mark Leffingwell: Skal angivelig gått inn på senatssiden av Capitol, og da han ble stoppet av politiet, slo han en politibetjent, ifølge det amerikanske justisdepartementet.

Han skal ifølge TV-kanalen KOMO ha slått politimannen gjentatte ganger i hjelmen og den skuddsikre vesten med knyttet neve.

Han er nå siktet for å ha kommet seg inn i et bygg uten tillatelse, angrep på en føderal politimann, bruke vold for å ta seg inn i bygget, og ordensforstyrrelser på Kongressens eiendom.

Doug Jensen (41): Skal angivelig være mannen som jagde en politimannen Eugene Goodman opp trappene inne i kongressbygningen. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Capitol-betjent Eugene Goodman kjempet alene for å holde voldelige opprørere under kontroll. Nå mener flere han bør dekoreres for sin «heltemodige innsats». Vis mer

Det som skal være Jensen er avbildet med en Qanon-t-skjorte over en hettegenser inne i bygget.

Jensen nekter for at han var til stede, men han har fått sparken fra murerfirmaet han jobbet for, fordi de ikke er enige i handlingene hans.

Broren hans, William Routh, sa til AP at Doug er en god mann, da han ble vist videoen som skal vise Jensen som jager politiet opp trappa.

- Doug har aldri løyet for meg. Han har vært en god mann hele sitt liv. Han er en familiemann, men han er som mange andre en patriot. Vi har blitt fortalt de siste sju-åtte ukene at hvis demokratene får kontroll, så taper vi landet. OK. Det skremmer mange, sier Routh til nyhetsbyrået.

Politimannen Eugene Goodman ble hyllet for innsatsen.

I tillegg er blant annet Nick Fuentes, Tara Coleman, Nicholas Ochs, Matthew Council, Michael Curzio, Douglas Sweet, John Anderson, Cindy Fitchett, Bradley Ruskelas, Terry Brown, Thomas Gallagher, Leonard Guthrie Jr, Joshua Pruitt, og Christopher Alberts siktet for ulike forseelser etter angrepet.

På en pressekonferanse var statsadvokat Steven D'Antuono helt tydelig:

- Vårt arbeid her er ikke ferdig.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer