Avslørt av frisøren

Politiet i Skien pågrep i formiddag den drapssiktede Reza Mahzoozi på en bussholdeplass i Skien, melder Telemarksavisa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet bekreftet på en pressekonferanse klokka 15 at mannen som ble pågrepet i Skien, er den drapssiktede Reza Mahzoozi. Politiet fikk tips fra drosjene i Skien om mannen som satt på en krakk på en bussholdeplass. Pågripelsen skjedde rundt klokken 10 og gikk fredelig for seg.

Mahzoozi sa til politiet som pågrep han at han forsto årsaken til at han ble pågrepet.

Avslørt av frisøren

Politiet fikk tips fra en frisør i Oslo om at Mahzoozi hadde klippet seg hos henne på onsdag. Frisøren kjente ham igjen fra bilder i avisen og beskrev for politiet hvordan mannen så ut med den nye frisyren.

Det neste tipset kom til politiet i Bergen. Der hadde Mahzoozi kontaktet personer av utenlandsk opprinnelse og bedt om mat og hjelp. Disse personene kjente igjen Mahzoozi og varslet politiet.

Det er uklart hvordan Mahzoozi kom seg fra Oslo til Bergen og fra Bergen til Skien. Et sted har han bedt om å få sove hos noen han snakket med og forklarte forespørselen med at han hadde mistet husnøkkelen og ikke ville ødelegge døra.

Ikke avhørt enda


Den siktede er nå på Rettsmedisinsk Institutt for å avlegge forskjellige prøver.

Mannen har gitt penger til flere unge jenter. Han har foreslått overfor flere av jentene at de skulle bli med ham hjem.

53-åringen, som er iransk statsborger, er siktet for å ha kvalt 14 år gamle Chi Thi Mong Tran i Moss. Han ble etterlyst av politiet i Moss onsdag etter at den 14 år gamle norsk-vietnamesiske jenta ble funnet kvalt i leiligheten hans.

Politiet i Moss vil ikke si om Mahzoozi har tilstått drapet.

- Mannen skal i formelt avhør, sier etterforskningsleder Øyvind Sveistrup. Det er ikke oppnevnt noen forsvarer i saken. Mahzoozi har allerede en forsvarer i forbindelse med en sak som etterforskes ved Oslo Politidistrikt.

Kunne ha blitt liggende

- Dette er et resultat av grundig politiarbeid, sier politiet i Moss. Etterforskerne kjente ikke til 53-åringen før de kontaktet ham for å få tips i jakten på jenta. Etterforskerne fikk en dårlig magefølelse etter å ha snakket med mannen, og allerede dagen etter bestemte de seg for å gå inn i leiligheten og resten av bygget der mannen bodde.

Politiet gikk nøye gjennom både leiligheten og resten av bygget. Hvis de ikke hadde vært så nøye, er det slett ikke sikkert at Chi hadde blitt funnet.

- Mannens adferd tyder ikke på at han hadde til hensikt å varsle politiet, bemerker Sveistrup.

Chi Thi Mong Tran forsvant søndag kveld da hun skulle på besøk til en venninne.

Kripos jobber fremdeles på åstedet der jenta ble funnet død. De skal være ferdige i morgen.

DREPT: Chi Thi Mong Tran (14) ble meldt savnet mandag. Onsdag ble hun funnet kvalt i leiligheten til drapssiktede Reza Mahzoozi.
DRAPSSIKTET: Iranske Reza Mahzoozi (53) er siktet for å ha kvalt Chi Thi Mong Tran.