Avslørt av Gardermoen-ansatt

Drapsdømte Martina Sinahan (24) kidnappet datteren og tok flyet fra Gardermoen til New York. Der ventet Interpol på henne, etter at en norsk flyplassansatt tipset politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært den rene klappjakt på Martina Sinahan etter at hun onsdag stakk innom sin fem år gamle datters barnehage og stakk av med henne. 24-åringen er dømt for å ha tatt livet av sin nyfødte guttebaby, og fikk onsdag beskjed om at hun har mistet omsorgen for sin fem år gamle datter også. Det ble trolig for mye for den unge moren. I går morges gikk hun om bord i et Air France-fly på Gardermoen, og etter en mellomlanding i Paris kom hun til New York i går kveld. Hun rakk å ta av fra både Oslo og Paris før passnummeret hennes ble sperret. Men i New York stoppet flykten med den lille jenta.

Tatt av Interpol

På John F. Kennedy-flyplassen sto Interpol klar til å ta i mot rømlingen og datteren. Ved 20-tida i går kveld ble de to tatt hånd om av amerikanske immigrasjonsmyndigheter.

Det er ennå uklart om Martina Sinahan blir arrestert og begjært utlevert eller om hun bare blir satt på et fly tilbake til Sverige med eskorte.

Det var en ansatt på Gardermoen som kjente igjen Sinahan og meldte fra, men hadde hun kommet fram til New York litt tidligere ville hun trolig klart å ta seg inn i landet.

Ifølge Aftonbladet kjøpte kvinnen billetter til seg og barnet i sitt eget navn, ett døgn etter at hele Sverige sto på hodet og lette etter henne.

- Moro å fly

Det var Sveriges visekonsul som fikk i oppgave å ta hånd om den lille jenta etter den udramatiske pågripelsen på flyplassen. Rett etter midnatt kom Johan Montelius for å hente femåringen, da hadde hun sittet fem timer innelåst uten mat. Hun virket å være uberørt av kidnappingen.

- Hun virker å være i godt humør. Hun er veldig åpen og trivelig og virker ikke ha kommet til skade, sa Montelius da han kom leiende på den lille jenta.

- Men de har ikke fått mye å spise.

- Ja jeg er sulten, sa jenta.

På spørsmål fra Aftonlbadet forteller jenta at flyreisen gikk bra.

- Ja, det var moro å fly, fortalte hun.

Mistet omsorgen

Etterforskerne tror at kidnappingen var spontan og utløst av at den unge moren mistet foreldreretten over den fem år gamle jenta. Hun er allerede plassert i et fosterhjem før hun ble kidnappet. Til tross for drapsdommen har Sinahan hatt besøksrett med datteren. Men under et møte med barne- og ungdomspsykiatrien onsdag fikk hun beskjed om at hun mistet omsorgen for datteren, deretter fikk hun møte henne på førskolen.

Hun vendte trolig tilbake til skolen under et friminutt, og tok datteren med seg. Ingen av lærerne oppdaget henne, men klassevennene fortalte at moren hadde vært der.

DRAPSDØMT: Martina Sinahan er dømt for å ha drept den lille gutten hun holder i armene på bildet. Politiet fryktet for hva hun kunne gjøre med datteren.