Avslørt av hobby-detektiver

ÅLESUND (Dagbladet): De to guttene lekte detektiver, og i fjærsteinene fant de i går lommeboka som tilhører pistol-desperadoen som flyktet fra Ålesund Lufthavn Vigra mandag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi bestemte oss for å leke detektiver på jakt etter mannens stresskoffert med våpen. Etter kort tid fant vi lommeboka i fjæresteinene. Først ga vi den til pappa. Han ga den videre til politiet, sier en av de to unge detektivene til NRKMøre og Romsdal.

Den gjennombløte lommeboka inneholdt norske, danske og greske penger i tillegg til papirer. Guttene brukte knapt en time på å finne fram til lommeboka som lå på den samme strandlinja som terrorpolitiet dagen før gjorde sine undersøkelser.

Nær hjemmet

Funnet ble gjort like i nærheten av guttenes hjem hvor også den tyvlånte fluktbåten ble funnet. Funnstedet ligger bare et par hundre meter fra lensmannskontoret på Valderøy.

- Gjør guttenes funn av lommeboka narr av politiets undersøkelser?

- I forbindelse med leting etter mennesker går man fram på en annen måte enn om man leter etter ting, sier politiinspektør Ingar Bøen ved Sunnmøre politikammer.

Lommeboka undersøkes nå grundig, men politiet vil ikke si om funnet avdekker hvem den til nå ukjente dansken er.

Dagbladet skrev i går at dansken trolig er en torpedo som skulle rydde opp i et narkotyveri i Ålesund. Mannen ble oppdaget med våpen i bagasjen på Ålesund Lufthavn Vigra. Han flyktet og dermed var jakten i gang.

Redde øyboere

Som et resultat av frykten som eksisterer blant folk på Valderøy og Vigra, har foreldrene bestemt at identitetet til guttene som fant danskens lommebok, ikke skal avsløres.

I går måtte NRKTV sitt distriktskontor i Møre og Romsdal nøye seg med å gjøre et anonymt intervju med guttene.

Lokalbefolkningen frykter fortsatt at pistoldesperadoen kan være en fare for øyboerne.