Avslørt av mobilbilder: Gutt (11) dømt for voldtekt av lillesøster (9)

- Dette er noe hun vil bære med seg resten av livet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En elleve år gammel gutt er blitt trolig Storbritannias yngste voldtektsmann noensinne ifølge avisa The Independent.

Gutten innrømmet å ha voldtatt sin ni år gamle lillesøster to ganger. Voldtektene skal ha blitt oppdaget etter det ble funnet avslørende bilder på guttens mobiltelefon.

Elleveåringen er nå idømt ett år med rådgivning for å forsøke å endre hans atferd, skriver The Independent videre.

Han vil heller ikke få bruke Internett uten at andre er tilstede, og han mister muligheten til å treffe sine søsken i en viss periode.

Tøff oppvekst

Gutten skal ha hatt en trøblete oppvekst, og har vært tilknyttet et fosterhjem. Dette var noe dommeren i voldtektssaken også viste en viss forståelse for.

- Jeg har lest saken din. Jeg vet om det som har skjedd i ditt liv og din mors liv og vanskelighetene du har hatt, og hvor forvirret du har vært over hvordan du ønsker å leve livet ditt. Men det du gjorde var så alvorlig og så skadelig for søsteren din, sa dommer Diane Baker ifølge Daily Mail.

- Hvis du var eldre, så ville jeg du endte opp i på et sikringsanstalt - og det er som fengsel, la hun til.

- Resten av livet

Hans mor skal ha vært tydelig på at gutten nå får den støtten han behøver fra sine nærmeste, og at han er beredt på å «vende tilbake til skolen og skaffe seg venner».

Dommer Diane Baker uttrykket også enorm sympati med voldtektsofferet.

- Hun var ni år gammel. Hun forstår ikke slike ting og du skadet henne så alvorlig. Dette er noe hun vil bære med seg resten av livet, sa dommeren under rettssaken.