Avslørt av mobilen

STAVANGER (Dagbladet): Vitneforklaringer kan tyde på at sjalusi var motivet for drapet på Taher Hamidi (37). Politiet ser ikke bort fra at flere personer kan være involvert i likvideringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan også bli aktuelt å sikte personer for psykisk medvirkning.

Da 42-åringen fredag formiddag ble avhørt som vitne, snakket han seg først rett inn i drapssaken. Det han ikke var klar over, var at politiet allerede hadde full kontroll over bevegelsene til mannens mobiltelefon.

Etterforskerne hadde fått utskrift av mobiltelefonbasene, som dokumenterte hvor 42-åringens mobiltelefon til enhver tid hadde oppholdt seg drapsnatta.

Sjalusi

Politiinspektør Ernst K. Rossebø valgte å uttale seg slik på spørsmål fra Dagbladet om sjalusimotivet:

- Vi utelukker ingenting!

Ut over dette ønsket politiet i Stavanger i går ikke å kommentere motivet for drapet på drosjesjåføren Taher Hamidi.

Dagbladet er kjent med at vitner skal ha redegjort for at sjalusi kan ha påvirket det nære forholdet mellom de to kurdiske bestevennene.

Bestevenner

Taher Hamidi og den drapssiktede 42-åringen ble først kjent da de høsten 1989 kom til Norge som flyktninger. I løpet av kort tid utviklet mennene et nært kameratskap. Også familiene til de to ble venner og pleide hverandres selskap i det samme boligområdet.

Etter at Taher Hamidi ble funnet likvidert i drosja på parkeringsplassen, med strupen skåret over og påført en rekke knivstikk, sto 42-åringen fram i flere medier.

Han var blant annet en av initiativtakerne til at det skulle avholdes en minnestund.

Men da familien, venner og kolleger fredag ettermiddag samlet seg til minnestund, var 42-åringen allerede arrestert og siktet for forsettlig drap.

Fortvilet

Advokat Atle Helljesen, som bistår den drapssiktede, var i går til stede under politiets lange avhør av 42-åringen.

- Min klient er fortvilet og avviser beskyldningene om at han har noe med drapet å gjøre, sier forsvarer Atle Helljesen.

Advokaten opplyser at han foreløpig ikke har sett noen politidokumenter.

- Jeg regner med å få samtlige dokumenter i god tid før det varslede fengslingsmøtet i morgen, sier Helljesen.

Avhørene av 42-åringen foregikk i rolige former på politihuset i Stavanger.

Blant annet skal den drapssiktede ha forklart hva han skal ha gjort, både drapsnatta og i tida før likvideringen av Taher Hamidi.

- Min klient svarer på det han blir spurt om av politiet, sier Helljesen.

En ung kvinne som leide kjellerleiligheten i boligen til 42-åringen, valgte i går å pakke sammen eiendelene og flytte.

Den unge kvinnen ønsket ikke å snakke med media.

Naboer i det ellers så rolige området fortalte at kvinnen ikke lenger ønsket å bo i leiligheten hun leide. Årsaken skal være at hun følte et sterkt ubehag ved å bo i kjellerleiligheten til en mann som er anklaget for å ha skåret over strupen på og drept kameraten sin.

Dagbladet er kjent med at politiet slett ikke utelukker at det kan bli aktuelt å sikte flere personer for medvirkning til drapet på drosjesjåføren Taher Hamidi.

Vil avhøre kona

- Jeg kan ikke her og nå utelukke at flere personer har vært innblandet i drapet. Enten fysisk eller psykisk, sier etterforskningsleder Ernst K. Rossebø.

Politiinspektøren avviser å utdype nærmere hva han mener med fysisk og psykisk. Etterforskningsledelsen bekreftet i går kveld at politiet snarest mulig ønsker å avhøre kona til den siktede 42-åringen.

Hun oppholder seg på ferie hos sine foreldre i Iran. Hun har med seg parets to mindreårige sønner.

DREPT: Taher Hamidi.
SAUMFARER: Kriminalteknikerne tok på seg beskyttelsesdrakter før de startet den nitide saumfaringen av boligen til den drapssiktede.