Avslørt av mor (80)

LARVIK (Dagbladet): Alle spor pekte mot 54-åringen fra Sandefjord. Men først da han innrømmet overfor sin 80 år gamle mor at han hadde kjørt ned ei ung jente, slo politiet til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag møter 54-åringen i forhørsretten. Forsvareren Johnny Sveen vil begjære ham løslatt.

Allerede lørdag var 54-åringen tilbake på drapsstedet. Sammen med en nær slektning kjørte han mopeden tilbake til Åshildrød ved Mørk, hvor han ifølge politiet kvalte 12 år gamle Kristin Juel Johannessen bare vel ett døgn tidligere.

Fortalte mor

Noen dager etter drapet oppsøkte 54-åringen sin egen mor. Til den 80 år gamle kvinnen fortalte han en tragisk historie om hvordan han torsdag kveld angivelig skal ha vært innblandet i en ulykke.

54-åringen skal ha fortalt at han kjørte på ei jente.

Den eldre kvinnen åpnet seg for venner og slektninger. Kort tid etter fikk politiet opplysningene. I politiavhør har 54-åringen nektet både for å ha kjørt på jenta og for å ha fortalt dette til sin egen mor.

Nekter

Politiet tror at den drapssiktede Sandefjord-mannen, som tidligere er ustraffet, fortalte historien om påkjørselen til sin mor for å lette på det enorme mentale presset.

- Min klient benekter å kjørt på ei jente. 54-åringen nekter enhver form for straffeskyld, sier advokat Jonny Sveen.

- Rett mann

54-åringen bodde tidligere ikke så langt fra Mørk. Han er godt kjent i området, men skal ikke være en kjenning av familien til den drepte ungjenta.

Politiet vil ikke kommentere om mannen har forklart at han kjente Kristin.

- Vi har arrestert rett mann. Arrestasjonen er en lettelse både for lokalbefolkningen og oss i politiet, sa politimester Svein W. Løsnæs i går.

Han vil ikke kommentere bevisene som knytter 54-åringen til drapet.

Advokat Jonny Sveen vil i dag begjære 54-åringen løslatt.

Feil farge

Politiets hodepine er at fargen på 54-åringens crossmoped - en liten Honda MT-5 - ikke stemmer overens med vitneobservasjonene.

Flere vitner har fortalt om en moped med en annen farge enn 54-åringens røde crossmoped.

Men de foreløpige tilbakemeldingene fra de tekniske analysene, peker i retning av at politiet har arrestert rett mann. Først i begynnelsen av neste uke vil resultatene av de tekniske analysene være endelig klare.

MOPEDEN: I går hentet politiet cross-mopeden til den drapssiktede 54-åringen.