Avslørt av PC-en

Da politiet gikk igjennom stiftelsens datamaskiner, fant de raskt ut hvem som styrer Tvind-stiftelsen, og hvor pengene blir av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld var dommer Stephen J. Hillmans klar. Det er stor fare for at Mogens Amdi Petersen vil stikke av dersom han slippes ut mot kausjon, selv om stjerneadvokat Robert Shapiro gjorde sitt beste for å forsøke å så tvil om de danske bevisene. Mogens Amdi Petersen må belage seg på en måned i fengsel.

På tilhørerbenken satt Amdi Petersens venninne, Kirsten Larsen. Hun brøt sammen i gråt da dommeren leste opp sin avgjørelse.

Hun er selv siktet i saken.

Amdi styrer alt

Kirsten Larsen skal sammen med Mogens Amdi Petersen og noen få hjelpere ha hatt full kontroll med pengeflyten i Tvind-stiftelsen. Selv fikk hun overført 25 000 dollar direkte til sin American Express-konto, melder den danske avisa Berlingske Tidende i dag.

Talsmann, Poul Jørgensen i Tvind-stiftelsen, hadde på forhånd fått instrukser om hvordan pengene fra det skattefrie humanitære fondet skulle fordeles. Dokumentene som er lagt fram for retten i USA viser med klarhet hva som skal ha skjedd. Politiet i Danmark ser ham kun som en løpegutt for Amdi Petersen selv, uten makt til selv å avgjøre noe.

Datamaskinene som politiet har beslaglagt viser at han har henvendt seg til de to siktede i saken for å få vite hvordan pengene skulle fordeles.

Mye av pengene gikk til helt andre ting enn humanitært arbeid.

Totalt skal Tvind-stiftelsen virksomheter over hele verden være verdt over en milliard kroner. Mellom de ulike virksomhetene går det pengeoverføringer. Ledelsen i Danmark har fått instrukser fra ulike Tvind-baser rundt om i verden om hvordan pengene fra det humanitære fondet skulle fordeles.

Dokumentene som er lagt fram i retten viser at det er overført penger til skipet 'Return of Marco Polo'. Fondet har overført 3,5 millioner kroner til kjøpe av leiligheter i Miami

Selger luksusleilighetene i Miami

Samtidig som Amdi Petersen sitter fengslet, er Tvind-lederens skjulested de siste ti årene lagt ut for salg. Luksusleilighetene

på Fisher Island utenfor kysten av Miami. De to leilighetene skal være verdt 60 millioner kroner, ifølge den danske avisa Jyllands-Posten.

Den største av leilighetene er på 810 kvadratmeter, og den som har tenkt å kjøpe må også regne med å betale fellesutgifter og eiendomsskatt på 200 000 kroner i måneden.

Både Mogens Amdi Petersen og hans kjæreste Kirsten Larsen, er medlemmer i Fisher Island Club. Det kostet dem 100 000 kroner hver.

IDEALISTEN SOM FORSVANT: Bildet er flere tiår gammelt. Mogens Amdi Petersen forsvant da noen begynte å stille spørsmål rundt stiftelsen.