Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Avslørt av SMS til profilert TV 2-reporter

En journalist i TV 2 har ifølge politiet vært den terrorsiktede hovedmannens hemmelige kjæreste. Tekstmeldinger og samtaler mellom de to skal ifølge politiet styrke siktelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet omtaler den profilerte TV2-reporteren som den terroristsiktedes kjæreste. Mannen som nå er terroristsiktet og utpekt som hovedmann i det PST mener var en plan om å sprenge USAs og Israels ambassade i lufta, er også siktet for å ha skutt mot huset til Dagsavisen-journalist Nina Johnsrud.

Dagbladet får bekreftet at det nettopp er TV2-reporteren som skal være mannens alibi den aktuelle natta det ble skutt mot huset til journalisten.

Til det ordinære politiet skal 29-åringen ha nektet å fortelle hvem som var hans alibi, men terroristjegerne i PST skal etter det Dagbladet erfarer verifisere at 29-åringen virkelig var sammen TV2-profilen.

Intimt forhold
Da den 29 år gamle nordmannen av pakistansk opprinnelse ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett i går, oppga han å være gift. Men det var ikke samtalene med hans pakistansk kone som har interessert Politiets Sikkerhetstjeneste.

Da de i sommer intensiverte overvåkingen av 29-åringen, oppdaget de at han hadde et intimt forhold til en kvinnelig TV-journalist.

Knust

TV2-reporteren skal ha blitt helt knust da det gikk opp for henne hvilken sentrale rolle hun har i terrorsiktelsen.

- Hun er langt nede og trenger all den hjelp hun kan få, sier en sentral kilde i tv-kanalen.

- HADDE JOURNALIST-KJÆRESTE: I dag beslutter Oslo tingrett om den 29 år gamle nordmannen av pakistansk opprinnelse skal varetektsfengsles etter terrorsiktelsen mot ham. Han er straffedømt for en rekke alvorlige forhold tidligere. Foto: NINA HANSEN
- HADDE JOURNALIST-KJÆRESTE: I dag beslutter Oslo tingrett om den 29 år gamle nordmannen av pakistansk opprinnelse skal varetektsfengsles etter terrorsiktelsen mot ham. Han er straffedømt for en rekke alvorlige forhold tidligere. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Etter det Dagbladet kjenner til, reagerer hun veldig sterkt på politiets bruk av ordet «kjæreste», for å beskrive forholdet til 29-åringen. Ordet er i følge henne ikke dekkende for forholdet de to hadde til hverandre.

Skrev rapport

Reporteren fløy til Oslo torsdag og hadde samme dag et møte med politiet. Senere torsdag kveld møtte hun nyhetsredaktør Jan-Ove Aarsæther og informerte han om situasjonen.

- Vi hadde et møte i ledelsen i dag morges (fredag), og hun ble permittert inntil videre. Hun har levert en rapport på noen få sider der hun raskt redegjør for sin kontakt med denne mannen. Hvis hun har mer å komme med senere, vil hun supplere rapporten, sier konserndirektør Rune Indrøy til Dagbladet. Han vil ikke gå inn på hva hun har skrevet i rapporten.

Opplysningene om reporterens sentrale rolle i terrorsiktelsen slo ned som en bombe i TV2s redaksjon i går formiddag. Reporteren er permittert mens tv-kanalen avventer om medarbeideren har hatt en så sentral rolle som politiet beskriver. Kilder i TV-kanalen holder det for utenkelig at hun noen gang kommer tilbake på TV-skjermen.

På TV2-besøk

Reporteren skal i følge sentrale kilder i TV2-ledelsen ikke ha jobbet journalistisk overfor den terrorsiktede 29-åringen. Likevel kan ansatte i TV2 bekrefte overfor Dagbladet at den terrorsiktede i sommer skal ha vært med TV2-kvinnen på jobben. Han skal flere ganger ha vært inne i TV2s lokaler.

- Politiet har ikke vært i TV2s lokaler eller i reporterens bolig. Det er heller ikke gjort beslag fra henne eller TV2, sier Indrøy.

image: - Avslørt av SMS til profilert TV 2-reporter

Avslørt av tyskerne

Det var tysk etterretning som først avslørte det intime forholdet mellom mannen PST mener er en terrorist og den profilerte TV2-reporteren.

Da 29-åringen under fotball-VM ble arrestert i Lübeck i den tyske delstaten Schleswig-Holstein, fant den tyske etterretningsorganisasjonen BND _ Bundesnachrichtendienst _ fire mobiltelefoner og fem gsm-kort.

Selv om telefonen var avslått, klarte tysk politi å tappe telefonene og gsm-kortene for informasjon. En av telefonene fattet de spesiell mistanke til. Den var bare brukt til å kommunisere til et menneske.

Samtlige telefonsamtaler og tekstmeldinger viste seg å være til og fra en norsk kvinne. En kvinne som PST umiddelbart fastslo var identisk med den kjente TV2-reporteren.

Fotfulgt

Den 23. juni kom 29-åringen hjem til Norge. Fra da av, og fram til han ble arrestert utenfor Dagbladets redaksjonslokaler tirsdag denne uken, har spanere fra sikkerhetspolitiet fulgt hver eneste bevegelse han har tatt. Hver samtalen han har snakket.

I bilen han disponerte var det plasserte spionmikrofoner som gjorde at PST kunne høre hvert ord som ble sagt i kjøretøyet.

Den kjente TV2-kvinnen skal flere ganger ha sittet i bilen til mannen. Hun skal også ha kjørt den svarte Mercedesen sammen med ham.

Tjenestemenn i Follo gjorde også store øyne da de ransaket 29-åringen, etter at han 12. juni ble arrestert og siktet for skuddene mot huset til Dagsavisen-journalisten. I 29-åringens norske pass, lå det et bilde av TV2-journalisten.

Tekstmeldingene

I besvismaterialet som politiet bruker til å knytte norsk-pakistaneren til terrorisme er flere tekstmeldinger mellom 29-åringen og TV2-reporteren. Blant annet heter det i en tekstmeldingen han sendte henne dagen før skuddene mot synagogen:

«Prøver bare å forberede både deg og meg til universets største avstand.»

Hun skal ha svart:

«Dette liker jeg virkelig ikke».

I følge Dagbladets godt orienterte kilder skal tekstmeldingene ikke være noen melding om terror. Men angivelig en planlagt reise 29-åringen skulle på til Pakistan. TV2-kvinnen skal ikke ha vært begeistret for at han ville reise til foreldrenes hjemland og at han skulle bli utenlands på ubestemt tid.

Advokat John Christian Elden som representerer 29-åringen ønsker først ikke å kommentere kjærlighetsforholdet mellom klienten og TV2-reporteren, men sier likevel:

- Det er absurd å trekke henne inn i denne saken. Hun har ikke noe med dette å gjøre. Forøvrig oppfatter jeg dette som ren sladder, sier advokaten.

Dagbladet har forgjeves forsøkt å få TV2-reporteren i tale.

<B>-SLADDER:</B> Advokat John Christian Elden, som forsvarer 29-åringen, mener det er absurd å trekke TV 2-reporteren inn i saken.