Avslørt av telefonen

Pastoren og nabokonas telefonsamtaler etter drapet ble avlyttet av politiet. Slik skal de ha fått bevisene som trengtes for å arrestere dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KNUTBY/SVERIGE (Dagbladet): Gråtende mottok kvinnen fengslingskjennelsen.

Mens politiet lyttet, skal pastor Helge Fossmo (32) og nabokona (26) ha lagt ut om sin kjærlighet og snakket om drapet og drapsforsøket på en slik måte at de kunne knyttes til ugjerningene. Kvinnens forsvarer, advokat Roger Hägquist, bekrefter telefonavlyttingen.

I går kveld kom det fram at politiet har avlyttet Fossmo og nabokonas telefon etter at Fossmos kone Alexandra ble drept - og Lindes mann Mats Daniel ble hardt skadet av revolverskudd natt til 10. januar.

Fossmo i retten i dag

26-åringen ble i går varetektsfengslet. Helge Fossmo framstilles for varetekt i dag klokka 13.00.

- Telefonene har blitt avlyttet. Min klient mener de samtalene hun har hatt med pastoren, kan forklares med den nære relasjonen mellom dem, og at de støttet hverandre i sorgen. Hun nekter for at hun har noe med drapet og skuddene mot hennes mann å gjøre. Hun har intet uoppgjort med sin mann, sier forsvarer Hägquist til Dagbladet.

Hadde et forhold

Hun skal ha bekreftet at hun hadde et kjærlighetsforhold til Helge Fossmo. Hun separerte seg fra sin mann for et år siden, og har bodd hos sine foreldre den seinere tida. Forholdet med pastoren skal ha blitt innledet for et halvt år siden.

Innholdet i telefonsamtalene kan forklare en rekke ubesvarte spørsmål som har blitt rettet mot etterforskningsledelsen de siste dagene. Verken hun eller Fossmo har blitt grundig avhørt etter arrestasjonen. I går sa også etterforskningsleder Kenneth Ågren at det ikke hastet med å finne drapsvåpenet.

Har solide bevis

- Drapsvåpenet er ikke det viktigste vi har av bevis. Klart det vil være bekvemt å finne det, men det er ikke spesielt viktig, sier han.

Den 26-årige barnepiken som har innrømmet drapene, skal ikke ha endret sin forklaring, og trukket Fossmo eller nabokona inn i saken.

- Hun står fast ved at hun var alene om dette. Selv ble jeg meget overrasket over at Fossmo og nabokona så raskt ble framstilt etter arrestasjonen. Det kan bare bety to ting; enten har de nektet å forklare seg, eller så har politiet beviser de mener er svært solide, sier barnepikens forsvarer Christer Söderberg.

Bekymret for barna

I går fikk pastorens forsvarer møte sin klient for første gang. Advokat Ola Nordström sier at Fossmo nå er svært bekymret for sine barn.

- Han vet at barnevernet nå vurderer barnas framtid. Han lurer på hva som vil skje med dem. Han er selvsagt også bekymret for seg selv, men først og fremst for barna, sier han.

I motsetning til nabokona benekter Fossmo at de to har hatt et kjærlighetsforhold.

- Han benekter at han har gjort noe kriminelt, og benekter at han har hatt noen form for seksuelle relasjoner med kvinnen. Han er lettere forbannet over å ha blitt arrestert, sier Nordström.

FENGSLET OG DRAPSSIKTET: Den 26 år gamle kvinnen som var gift med mannen i nabohuset til pastor Helge Fossmo, føres vekk av politiet etter at hun i går ble fengslet i forhørsretten. Hun nekter for at hun har noe med drapet å gjøre.