Avslørt av TV2

Hallvard Flatland eide aksjer i selskapet som drev aksjesalg for hans populære program «Fredagsbørsen». Fredag ble han avhørt av Økokrim om sin Monaco-konto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er TV2 selv som i dag avslørte de mulige kritikkverdige forholdene rundt deres eget populære program fra 1998. Fram til februar i år eide nemlig Flatland, som var programleder i «Fredagsbørsen», aksjer i Global Fondsforvaltning, som hadde enerett på salg av andeler i programmets eget aksjefond.

Flatland solgte i februar i år sine aksjer i Global for 1,5 millioner kroner.

Hvis Flatland eide aksjer i Global mens programmet pågikk har han ført både seere og og TV2 bak lyset, melder TV2 Nyhetene.

- Vi tok det for gitt at han ikke eide aksjer i selskapet. Foreløpig er det heller ingen som har kunnet påvise dette, sier informasjonssjef Rune Indrøy i TV2.

Brukte Monaco-konto

Ifølge TV2 har Flatland også overført penger fra sin konto i Monaco til Global. Fredag ble han avhørt av Økokrim om denne kontoen, som kom fram under etterforskningen av Hamre-saken, som har pågått paralellt med rettssaken i Sandefjord. Travkusk Atle Hamre er tiltalt for utpressing av tidligere skipsreder Thor Christensen.

Ifølge NTB er førstestatsadvokat Anne-Mette Dyrnes i Økokrim tilbakeholden med å kommentere hva som kom fram i avhøret eller om Flatland nå er siktet i saken. Hun sier imidlertid at opplysninger fra myndighetene i Monaco viser at Flatland flyttet sin omtalte konto fra Banque du Gothard til den amerikanske banken Republic National Bank of New York i august 1999.

Statsadvokat Dyrnes vil ikke si om Flatland nå er siktet eller om Monaco-kontoen er i ferd med å utvikle seg til en egen straffesak.

Sikkert er det iallfall at dokumentene Økokrim fant i Monaco, viser at Flatlands gode venn Atle Hamre, opptil tre ganger var involvert i hestehandel gjennom Flatlands konto i Monaco.

EIDE AKSJER: Hallvard Flatlands aksjepost i Global ble avslørt av TV2's egen nyhetsredaksjon.