Avslørt av venn

Politibetjenten som stjal nødpass ble avslørt da en 34 år gammel tamil valgte å samarbeide med politiet. Forsatt er fem av de ni nødpassene på avveie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den snart 55 år gamle politibetjenten nektet først et hvert kjennskap til tyveriene. Først da han fikk se politiforklaringen til sin 34 år gamle tamilske venn, erkjente han å ha stjålet passene.

Mens tamilen hevder han «bare» har fått tre pass - som ble funnet under en ransakelse hjemme hos ham - har politibetjenten gitt en annen versjon i avhør med Spesialenheten for politisaker.

-  Samarbeidet

-  Politibetjenten sier at han har gitt samtlige ni pass til tamilen, sier hans forsvarer, advokat Knut Smedsrud.

-  Min klient valgte å samarbeide med politiet. Hans forklaring førte til at politiet kunne pågripe betjenten, sier advokat Vidar Helgheim til Dagbladet. Og fortsetter:-  Min klient erkjenner straffskyld. Han mottok tre pass, men har ikke betalt for dem. Han oppfattet passene som en vennetjeneste fra politibetjenten.

Organisert kriminalitet

34-åringen fra Sri Lanka nekter i følge advokat Helgheim et hvert kjennskap til siktelsen om menneskesmugling.

Dagbladet får bekreftet at Nye Kripos, som etterforsker saken, skal ha funnet forbindelser til organisert kriminalitet etter at de startet etterforskningen av saken.

-  Etterforskning pågår. Utover det har jeg ingen kommentarer til saken, sier politifullmektig Cecilie Lilaas Olsrød ved Nye Kripos.

Tamilen og politibetjenten ble kjent gjennom politimannens jobb. Tamilen som driver et firma i Oslo frekventerte på fritiden spilleautomatmiljøer, som politibetjenten kontrollerte. De to skal ha utviklet et nært kameratslig vennskap.

HJALP POLITIET: Advokat Vidar Helgheim mener tamilen som avslørte politibetjenten fortjenter en mild straff.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer