Dømt for drap:

Avslørt etter 40 år gammel telefonsamtale

Howard Bradberry Jr. ble denne uka dømt til 25 års fengsel.

TATT: Howard Bradberry Jr. gikk fri i 40 år etter at han voldtok og knivdrepte ei firebarnsmor. Foto: Howard County-politiet
TATT: Howard Bradberry Jr. gikk fri i 40 år etter at han voldtok og knivdrepte ei firebarnsmor. Foto: Howard County-politiet Vis mer
Publisert

29. mars 1982 får politiet inn en mystisk telefonsamtale. Mannen i den andre enden ramser opp en detaljert veibeskrivelse, før han bryter samtalen med operasjonssentralen.

Politiet i Howard County i delstaten Maryland klør seg i hodet, men bestemmer seg for å følge den anonyme innringerens beskrivelser.

På en tomt i et skogholt finner de den 28 år gamle firebarnsmora Laney Lee McGadney.

Hun er voldtatt og knivstukket til døde.

Bortført

McGadney bodde sammen med sine fire barn i en leilighet i byen Columbia da hun brått ble tatt av dage.

Kvinnen var på vei til en matbutikk i Owen Brown Village Center da flere vitner hevder at de så 28-åringen bli dratt inn i en ukjent bil.

Politiet samlet inn bevismateriale fra åstedet og startet en langvarig etterforskning. Likevel klarte de aldri å identifisere gjerningspersonen - før nå.

DREPT: Den 28 år gamle firebarnsmora ble voldtatt og knivstukket. Gjerningspersonen gikk fri i 40 år. Foto: Howard County-politiet
DREPT: Den 28 år gamle firebarnsmora ble voldtatt og knivstukket. Gjerningspersonen gikk fri i 40 år. Foto: Howard County-politiet Vis mer

Tidlig i 2021 ble det utført nye tester av det snart 41 år gamle DNA-et som ble funnet på åstedet.

64 år gamle Howard Bradberry Jr. ble raskt arrestert og mistenkt for å ha drept firebarnsmora.

- Det brutale drapet på Laney Lee McGadney ødela familien hennes. I 40 år har det vært få spor i saken og ingen har blitt holdt ansvarlig, sier statsadvokat Rich Gibson i en fersk pressemelding.

- En sårt tiltrengt avslutning

Sommeren 2022 inn gikk Bradberry Jr. en avtale med påtalemyndigheten. Torsdag denne uka ble den 64 år gamle mannen dømt for forsettlig drap. Han mottok en fengselsdom på 25 år.

FLAMMEHAV: En indisk cricketstjerne mistet kontroll på bilen, som tok fyr midt på hovedveien. VIDEO: The Times of India Vis mer

Statsadvokaten takker politiet og påtalemyndigheten for å ha løst den 40 år gamle drapsgåta:

- Vi vet at dagens straffeutmåling ikke kan bringe tilbake familiens matriark, sier Gibson.

Han håper det gir en sårt tiltrengt avslutning for Laney Lee McGadneys barn, barnebarn og oldebarn.

- Bradberry vil tilbringe resten av livet i fengsel for det uskyldige livet han tok - og den avskyelige forbrytelsen han begikk, avslutter statsadvokaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer