Avslørt: Fire IS-terrorister var på vei til Norge

Dagbladet kan i dag fortelle hvorfor norske myndigheter utløste riksalarmen som rystet Norge i sommer.

TERRORFRYKT :  Riksalarmen i sommer utløste terrorfrykt i Norge. Politiet bevæpnet seg, og jaktet på terroristene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TERRORFRYKT : Riksalarmen i sommer utløste terrorfrykt i Norge. Politiet bevæpnet seg, og jaktet på terroristene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet får bekreftet fra flere kilder at det var fire terrorister fra den fryktede terrororganisasjonen Den islamske stat (IS), tidligere kjent under navnet ISIL, som i sommer var på vei til Norge.

Siden terroralarmen gikk i Norge, torsdag 24. juli har Dagbladet jobbet for å finne ut hva som egentlig skjedde da Norge ble satt på hodet, og terrorfrykten nærmest lammet landet i sommer. Her er historien om hva og hvem som truet Norge.

Fire terrorister fra IS var på vei til Norge, og skulle utføre en terroraksjon for den fryktede ekstreme islamistiske terrororganisasjonen.

Dagbladet er kjent med identitetene og bakgrunnen til de fire IS-terroristene som opprinnelig er hjemmehørende fra land utenfor Midtøsten.

Fredag 18. juli ble E-tjenesten varslet av en samarbeidende utenlandsk tjeneste om at det forelå informasjon om at et terrorangrep mot Norge var under oppseiling.

Samtidig fikk Politiets sikkerhetstjeneste melding fra en annen samarbeidende tjeneste om et planlagt terrorangrep mot Norge. Opplysningene ble vurdert som troverdige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer