Avslørt i svømmehall: Dømt for nazi-dødsleir over sideflesket

Den tyske politikeren Marcel Zech fikk seks måneder betinget fengsel for Auschwitz-tatovering.

DØMT FOR AUSCHWITZ-TATOVERING: Den tyske politikeren Marcel Zech er dømt til seks måneders betinget fengselsstraff for dødsleirtatovering. Foto: AP/Alexander Marguier/NTB Scanpix
DØMT FOR AUSCHWITZ-TATOVERING: Den tyske politikeren Marcel Zech er dømt til seks måneders betinget fengselsstraff for dødsleirtatovering. Foto: AP/Alexander Marguier/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En tysk politiker fra det høyreradikale og fremmedfiendtlige partiet Nasjonaldemokratene er funnet skyldig i hatkriminalitet etter at han ble avbildet i en svømmehall i byen Oranienburg nær Berlin i forrige måned, skriver BBC.

Bildet av den halvnakne Marcel Zech avslørte at distriktspolitikeren, som er en sentral politiker i Barnim øst i Tyskland, bærer en diger tatovering på nederste del av ryggen.

Tatoveringen skal forestille inngangspartiet på nazi-dødsleiren Auschwitz-Birkenau.

Nazi-slagord Under tegningen av dødsleiren, står slagordet «Jedem das Seine» i store bokstaver, skriver Daily Mail. Det er, ifølge Wikipedia,  et tysk ordtak som betyr «til hver sitt eget», i betydningen «til hver som fortjent».

Slagordet er dog ikke hentet fra Auschwitz. Da nazistene i 1937 bygde konsentrasjonsleiren Buchenwald, nær Weimar, ble mottoet «Jedem das Seine» satt inn i leirens hovedport.

En domstol i Oranienburg har nå dømt Zech til seks måneder betinget fengselsstraff.

Må dekke seg til Påtalemyndigheten argumenterte for at politikeren skulle få ti måneder bak lås og slå, men ble ikke hørt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer