Avslørt igjen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Så er de tatt med buksene nede igjen. En omfattende skattetriksing er avslørt i meklerbransjen. Særlig har DnB Markets vært aktive. Det hjelper ikke å være statseid. Ukulturen er den samme.
  • I flere år har utenlandske aksjeeiere i store norske selskaper parkert sine aksjer på norske hender noen få dager om våren da utbyttene utbetales. Etter skattereformen i 1992 slipper nordmenn å betale skatt av utbyttet. For utlendinger er det annerledes. Etter noen dager tilbakeføres aksjene til sine eiere til avtalt pris, og begge parter tar sin fortjeneste. Ifølge konsernsjef Finn A. Hvistendahl i DnB er dette klart i strid med bankens etiske retningslinjer. Men i denne bransjen hjelper det åpenbart ikke med regler for god moral. Her må det sterkere lut til. Og hvor har Oslo Børs vært i disse åra? Der i gården må de jo ha skjønt hva som har foregått.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer