Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avslørt mens de diskuterte om de skulle gi skadd Taliban-kriger førstehjelp eller ikke

Nå har fem britiske soldater blitt tiltalt for drap.

DRAPSTILTALT: Fem britiske Royal Marines har blitt tiltalt for drap etter at de skal ha diskutert om de skulle gi en skadd Taliban-soldat førstehjelp eller ikke. Foto: Reuters/Ahmad Masood/NTB Scanpix
DRAPSTILTALT: Fem britiske Royal Marines har blitt tiltalt for drap etter at de skal ha diskutert om de skulle gi en skadd Taliban-soldat førstehjelp eller ikke. Foto: Reuters/Ahmad Masood/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem britiske soldater tilhørende Corps of Royal Marines har blitt tiltalt for drap i Afghanistan, melder det britiske forsvarsdepartementet i dag.

Fire andre har blitt pågrepet og løslatt som følge av ytterlig etterforskning.

Diskuterte førstehjelp De totalt ni soldatene skal ha blitt avslørt av en video som ble funnet på en bærbar PC tilhørende en av soldatene.

Videoen skal ifølge den britiske avisa Daily Telegraph vise soldatene mens de står rundt en skadd Taliban-kriger mens de diskuterer om de skal gi ham førstehjelp eller ikke.

Filmen avsluttes før det kommer fram hva de valgte å gjøre.

Ifølge Daily Telegraph har britiske myndigheter bekreftet at opprøreren døde.

Kan ha brutt Krigens rett Dersom de valgte å ikke behandlet den skadde opprøreren, kan soldatene ha brutt med Krigens rett og det som kalles for «Rules of Engagement».

- Alle som tjenestegjør kjenner disse reglene og har det skrevet på kort på innsiden av uniformen i fall de skulle trenge en oppfriskning, sier forsvarsminister Philip Hammond til BBC.

- Jeg kan ikke kommentere detaljene i denne saken, men vi er svært opptatt av at stridsreglene skal følges og at ethvert misbruk vil bli håndters gjennom vanlige juridiske prosesser, sier han videre.